Pretraga

Pametne brave – Doprinose sigurnosti, ali i povećanju prihoda od iznajmljivanja, evo kako

A- A+

U zadnje vrijeme mnogo se govori o pametnim kućama, a pametne brave ulaze u kategoriju proizvoda koji čine pametnu kuću te su savršen prvi korak u tom smjeru. Pametna brava je elektronska odnosno mehanička brava koja je osmišljena za obavljanje operacija zaključavanja i otključavanja vrata kada primi naredbu od uparenog uređaja putem bežičnog protokola.

Ponuda pametnih brava / foto: Instagram

Pametna brava nam omogućuje čak pet različitih načina otključavanja: pomoću otiska prsta, PIN koda, elektronske kartice, aplikacije (Bluetooth i Wifi) i fizičkog ključa. Izbor takvih brava možete pronaći na web stranici pametnebrave.hr, a osnivači tvrtke koja se krije iza ove stranice su nam otkrili sve što trebate znati o pametnim bravama.

Ipak, za početak smo poželjeli doznati nešto više o samom brendu Pametne brave.

– Nakon završetka Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu odlučili smo otvoriti tvrtku. Želja za implementacijom znanja i ideja rezultirala je našim otvaranjem tvrtke LIVMARK d.o.o. preko koje tržištu nudimo neka nova tehnološka rješenja u svakodnevnom životu. Tako smo na tržište izbacili nekoliko e-commerce brendova od kojih je najpopularniji brend pametnebrave.hr. Sam brend sve govori, vrata kuća, stanova, hotela, apartmana i ureda otključavamo na drugačiji način. Ugradnjom pametne brave na vrata, vaša vrata postaju dio novog internetskog svijeta. Osim same praktičnosti, naši proizvodi vrlo brzo pridonose povećanju prihoda domaćih iznajmljivača i hotela, kažu nam osnivači tvrtke Livmark.

Osnivači brenda pametnebrave.hr / foto: Privatna arhiva

Pametne brave potreba i privatnih i poslovnih objekata

Kakav tip klijenata vas obično angažira i čime su kod vas posebno zadovoljni, zanimalo nas je.

– Kontaktiraju nas klijenti iz gotovo svih branši, ali i za privatne objekte. Najčešće to budu vlasnici apartmana i hotela te stolari koji su spremni na nove tehnologije. Trudimo se biti posvećeni svakom klijentu te pronalazimo najbolja rješenja za njihov scenarij, poručuju kreatori brenda pametnebrave.hr.

Primjena pametnih brava je uistinu široka / foto: Instagram

Postoje li neki trendovi u vašem poslu na koje bi naši čitatelji posebno trebali obratiti pozornost, također smo poželjeli doznati.

– Svakim danom sve više i više turističkih te poslovnih objekata prelazi na pametnu kontrolu pristupa tj. pametne brave. S druge strane, globalne turističke ankete pokazuju da i većina gostiju preferira apartman ili hotel s pametnom bravom nego li s tradicionalnim ključem, ističu naši sugovornici.

Izdvojeni članak

Želite zavidnu razinu komfora i zaštite? Razgovarali smo s Goranom o pametnim kućama

Uzmite ove savjete u obzir

Kako odabrati pravu pametnu bravu, bilo je naše sljedeće pitanje.

– Ako se radi o novom objektu, odabir i ugradnja pametne brave nije gotovo nikakav problem. A ako se radi o zamjeni brave na postojećim vratima, uvijek preporučamo ljudima koje mjere da uzmu kako bi im mogli preporučiti model koji najbolje odgovara, savjetuju ovi stručnjaci za pametne tehnologije.

Mogućnosti koje pametne brave nude su brojne / foto: Instagram

Imate li neki savjet za sve naše čitatelje, pitali smo naše sugovornike za kraj.

– Iskoristite nove tehnologije na tržištu koje vam mogu znatno olakšati i poboljšati posao. Ima dosta kupaca koji si žele priuštiti pametnu bravu za privatnu kućnu upotrebu, ali većina naših kupaca nabavu pametne brave gleda kao investiciju. Odličan feedback naših iznajmljivača kojima je pametna brava potpuno olakšala cijeli proces iznajmljivanja apartmana te hotela nam daje dodatan vjetar u leđa za naprijed, poručuju ovi stručnjaci za nove tehnologije.

Copy link
Powered by Social Snap