Pretraga

Priča ovog mladog lidera jako je inspirativna, a uz njegovu tvrtku vaš dom ili objekt bit će oaza sigurnosti

A- A+

Marijan Kegalj voditelj je prodaje i marketinga tvrtke Electronic Security koja se bavi sigurnosnim nadzorom objekata, a kako je to pitanje koje se tiče baš svakog od nas, zahvalni smo ovom profesionalcu na tako detaljnim odgovorima po pitanju naše sigurnosti, ali i svih aktivnostima kojima se njegova tvrtka bavi. Marijan nam je k tome ispričao kako je tekao njegov put ka vrhu, i to ne samo u ovoj obiteljskoj firmi! Naime, ne poznajete mnogo poslovnjaka, a kamoli onih njegovih godina koji su kročili u Europski parlament.

Marijan Kegalj / foto: Privatna arhiva

– Kao dijete poduzetnika, kroz cijelo svoje odrastanje gledao sam roditelje kako grade vlastiti posao. Budući da je tvrtku otac osnovao 1991., i danas je zavidan način na koji su istovremeno postavljali tvrtku na noge te pritom odgajali Krešimira, koji je danas direktor, i mene. Nakon što sam završio Ekonomski fakultet u Splitu, logičan put za mene bio je pridružiti se obiteljskoj tvrtki i znanje stečeno na fakultetu primijeniti u praksi. Počeo sam kao prodajni predstavnik i napredovao do pozicije menadžera za odnose s ključnim klijentima, a danas sam voditelj prodaje i marketinga u Electronic Securityju, započinje Marijan koji ističe da ovog siječnja Electronic Security obilježava 30. obljetnicu postojanja.

No, tu njegova priča ne staje. Tijekom svoje karijere osnovao je ogranak Međunarodne komore mladih u Splitu, organizaciju koja okuplja mlade lidere okrenute stvaranju pozitivnih promjena u zajednicama u kojima žive i rade te je jedno vrijeme bio i predsjednik tog tijela. Tijekom 2009. i 2010. bio je predsjednik splitskog Savjeta mladih, skupine mladih građana koja svojim savjetima i prijedlozima pokušava oplemeniti kvalitetu života mladih u gradu, a prije deset godina odradio je šestomjesečnu praksu u Europskom parlamentu.

– Sve svoje iskustvo nastojao sam implementirati u svakodnevni rad u Electronic Securityju i time podizati tvrtku na višu razinu, kaže nam Marijan.

Videonadzor Trg Gaje Bulata / foto: Privatna arhiva

Electronic Security nudi uslugu kakvoj nema premca!

Cjelokupne aktivnosti tvrtke Electronic Security obuhvaćaju videonadzor objekata, protuprovalne sustave, vatrodojavne sustave, detekciju plina, evakuacijsko ozvučenje i ozvučenje prostora, kontrolu pristupa u prostorima od posebne važnosti, SOS sustave, nadzor vozila, parlafone, panik rasvjetu radi sigurne evakuacije u kriznim situacijama, postavljanje rampa i barijera za kontrolu ulaza vozila, okretne barijere koje reguliraju mjesta s visokim intenzitetom prolaska ljudi i integraciju sustava.

– Budući da većina navedenih usluga često podliježe inspekcijskom nadzoru, o pedantnosti i predanosti našeg tima poslu često ovisi i poslovanje cijelog kompleksa, stoga je takav pristup imperativ, ističe naš sugovornik.

Iza Electronic Securityja je čitav niz projekata, a Marijan bi među njima izdvojio glavni toranj OTP banke u Splitu, Maslina Resort na Hvaru, stambenu zgradu Bel Étage u Splitu, Jolly Autoline centre, trgovački centar SPOT u Makarskoj i pogon Tromont – proizvodnje nedaleko Trilja.

– Svaki od tih objekata imao je svoje izazove i odrednice s obzirom na industriju u kojoj se koristi, dodaje ovaj mladi lider.

Trgovački centar Spot / foto: Privatna arhiva

No, bez obzira na veličinu projekta, zadovoljstvo klijenata im je na prvom mjestu, a to postižu individualnim pristupom svakome od njih.

– Uvijek govorim da su mali projekti jednako važni kao i veliki i upravo takvu ravnopravnost smatram jednim od temelja uspjeha naše tvrtke. Jednako smo posvećeni projektima vrijednima nekoliko milijuna kuna i onima manje kompleksnima kao što je postavljanje tehničke zaštite na stambenu zgradu. Isto tako, svaki projekt prilika je za dodatno usavršavanje našeg stručnog tima, ali i vodstva, što podrazumijeva i mene samog. Kontinuirano ulaganje u znanje temelj je napretka, stoga se trudimo posvetiti svim zaposlenicima i svaki dan im pružiti nove prilike. Ponosimo se činjenicom da naši djelatnici imaju najveća znanja u struci, što im omogućuje da provode, kako implementaciju i servise naših sustava, tako i nadogradnju te servise onih tuđih, objašnjava Marijan.

Jolly Autoline / foto: Privatna arhiva

Ovo su preduvjeti sigurnog doma!

Postoje li neki trendovi u vašem poslu koji vas trenutačno posebno intrigiraju, ali i na koje bi naši čitatelji trebali obratiti pažnju, pitali smo nadalje našeg sugovornika.

– Ono što je danas zasigurno veći izazov nego prije, jest brzina razvoja tehnologije i novih rješenja u sustavima zaštite koje kontinuirano pratimo. Brže nego ikad se pojavljuju noviteti, kako u kontekstu dizajna uređaja, tako u samim softverskim podlogama istih pa i u prijetnjama sigurnosti. Kao trend koji ne jenjava, već s vremenom postaje sve sofisticiraniji istaknuo bih integraciju sustava, odnosno spajanje sustava zaštite kako bi se postigla maksimalna učinkovitost i usklađenost. Naravno, i zasebni sustavi i uređaji izrazito su vrijedni, no kada ih kvalitetno povežete i uključite napredne funkcionalnosti, onda zaštita poprima jednu sasvim drugu dimenziju. Kako bismo bili u korak s vremenom i tehnologijom, unutar Electronic Securityja organiziramo redovite edukacije timova koji tako povećavaju svoje znanje, a zatim i općenitu kvalitetu usluga koje nudimo svojim klijentima, detaljno nam je objasnio ovaj stručnjak za sigurnosnu zaštitu objekata.

Optički detektor dima / foto: Privatna arhiva

Koja su prema vama tri glavna preduvjeta sigurnog doma, pitanje je koje smo sasvim logično morali postaviti u ovom intervjuu, jer kao što smo naveli u uvodu, sigurnost doma, pitanje je koje se tiče svakog od nas.

– Prije svega, važnost pravovremene brige za sigurnost doma ili poslovnih objekata je neizmjerna jer je prevencija uvijek isplativija od saniranja štete. Nekoliko je preduvjeta sigurnog doma, a oni svakako ovise o samome objektu. Izdvojio bih protuprovalna vrata u kombinaciji s alarmnim sustavom koji obavještava o opasnosti, uz vatrodojavu kao temelj brzih reakcija, savjetuje Marijan.

Izdvojeni članak

Radite od kuće? Onda bi bilo dobro da akustično tretirate prostor, a kako i zašto zna dvojac Anthill Audio Factorya

Za kraj smo našeg sugovornika pitali koji su planovi za budućnost njegove tvrtke.

– Iz godine u godinu napredak tima, opseg posla i broj zaposlenika kontinuirano rastu. Zato smo prije nekoliko godina otvorili ured u Zagrebu, a prošle godine naše sjedište u Splitu preselili u još veći prostor. Trenutno imamo otvorena radna mjesta na obje lokacije, stoga se radujemo novim kolegama ili kolegicama, a u najavi su zaista zanimljivi projekti i suradnje. Sve dodatne informacije o tvrtki dostupne su na našoj službenoj stranici te na društvenim mrežama tvrtke, poručio je Marijan.

Copy link
Powered by Social Snap