Pretraga

Tvoja Tapeta – brend za kojim vaši zidovi žude, osnivač Ivan Ivanković objašnjava zašto su tapete “must” svakog zida

A- A+

Tapete se vraćaju na listu trendova u interijerima i to nimalo sramežljivo. Čega bi se uopće sramile kada su sastavni dio naših interijera već stoljećima. Istina, u nekom trenutku nismo bili prijateljski nastrojeni prema njima, ali to možemo pripisati jedino traumatičnim utiscima koje su nam prouzrokovale tapete viktorijanske ere ili one iz perioda Jugoslavije. Doduše, čak i one imaju svoju draž, a i moda je bila takva da smo ih u tim periodima obožavali. Danas tapete hvala bogu imaju novo, svježe ruho, a naši zidovi opet žude za zagrljajem ovog vječnog detalja.

Ivan Ivanković / foto: Tara Pušić

Kao što se tapete iz našeg uvoda nisu bojale promjena koje donosi vrijeme, tako se i Ivan, osnivač i vlasnik Tvoje Tapete, nije bojao zakoračiti u samostalni poslovni pothvat, a kako su izgledali njegovi prvi koraci, iskreno nam je opisao.

– S obzirom na moje dugogodišnje iskustvo u dizajnu i radu na mnogim sličnim projektima za velike klijente u inozemstvu i u Hrvatskoj te brojnim upitima mojih prijatelja za uređenjem njihovih prostorija – odlučio sam se na ovaj izazovni pothvat. Zašto izazovni? Sve se odvilo paralelno s pandemijom koronavirusa i prvim lockdownom, no to me nije zaustavilo i pokrenuo sam Tvoju Tapetu. Bio sam pozitivno iznenađen kad sam vrlo brzo shvatio da je to bila dobra odluka, s obzirom na veliki odaziv i odličan feedback koji sam primio od svojih prvih kupaca. Sljedeći logičan korak bila je uspostava webshopa, na veliko zadovoljstvo svih nestrpljivih i znatiželjnih kupaca do kojih su tapete od tada mogle stići u vrlo kratkom roku. Na tržištu smo dakle sada već dvije godine, a interes kupaca je iz dana u dan sve veći, priča nam Ivan.

Koje svoje proizvode i projekte biste posebno izdvojili, bilo je naše sljedeće pitanje.

– Drago mi je što mogu istaknuti da smo prvi na tržište uveli konturno rezane dječje tapete. Na taj način možemo zadovoljiti kupce koji žele personalizirati tapetu, ali u manjem i financijski pristupačnijem obliku. Teško mi je izdvojiti neki projekt, jer ih je zaista puno odrađeno u zadnje dvije godine i svakom pristupamo strastveno, ali posebno smo ponosni na uređenje prostora dječje igraonice Family Park u Westgateu. Radi se o brendiranju zaista velike površine – 300 m² prostora igraonice, kaže naš sugovornik.

Tapeta Balerina / foto: Privatna arhiva

Tapeta Zlatna šuma / foto: Privatna arhiva

Tapete su neko vrijeme bile potpuno izgurane s liste trendova u interijerima, no sada se vraćaju na velika vrata. Stoga smo zamolili Ivana da prokomentira ovu situaciju.

– Posljednjih nekoliko godina tapete su ponovno u modi. Otkako su se vratile u interijere, postale su pravi dekorativni hit. Materijali su znatno napredovali i moguće je birati različite teksture, što ih uvelike razlikuje od starinskih tapeta koje smo znali viđati na zidovima naših baka i djedova. Sada uz našu pomoć možete sami birati elemente koje želite da budu uključeni, kako bi se na najbolji način uklopili u prostor koji želite ukrasiti, a sve u modernom ruhu, objašnjava Ivan.

Izdvojeni članak

Tapete su se vratile na velika vrata, no oprezno s njima – Kako i zašto objašnjava ilustratorica Klasja Habjan

Postoje li trenutno neki trendovi u vašem poslu na koje bi naši čitatelji, odnosno svi koji svoj dom ili radni prostor žele ukrasiti tapetama, trebali obratiti pozornost, zanimalo nas je.

– Trenutačno su u trendu personalizirane tapete koje se rade po mjeri. Vizuali se prilagođavaju točno prema želji kupca, a po potrebi se uklanjaju ili dodaju određeni segmenti što svaku tapetu čini unikatnom! Tako kupac na kraju dobiva tapetu koju krasi njegov omiljen detalj, ime, boja ili nešto drugo po želji. Primijetili smo da je ta kombinacija – našeg dizajna i odabranog elementa prema želji kupca i najpoželjnija, jer je dom uvijek topliji kad ima osobnu notu kupca. Na taj način možemo reći da kupci imaju priliku sami sebi dizajnirati tapete, naravno uz našu stručnu pomoć, kaže naš sugovornik.

Tapeta Svijetlo Plava / foto: Privatna arhiva

Tapeta Svijet slonova / foto: Privatna arhiva

Koja je prednost vaših tapeta na našim zidovima, bilo je naše posljednje pitanje.

– Velika prednost tapeta je što na vrlo jednostavan način možemo promijeniti i uljepšati vizuru našeg prostora. Materijali koje koristimo su samoljepljivi i najkvalitetniji na hrvatskom tržištu. Montaža tapete je vrlo brza, jednostavna i uredna, a važno je naglasiti i da nema prljanja i mazanja zidova tapetnim ljepilom. Također, ako odlučite dati novi sjaj vašem prostoru, naše tapete se vrlo lako uklanjaju što je velika prednost jer nema mukotrpnog špahtlanja i ponovnog bojanja zidova. Tapete na zidovima je i vrlo jednostavno održavati jer su svi naši materijali perivi, što garantira uvijek čiste zidove i posebno veseli naše kupce koji su roditelji. Upravo zato smo se i fokusirali na dječje tapete pomoću kojih stvaramo bajkovite sobe za naše mališane, završava naš sugovornik i poručuje: “Za kraj, nadam se da ćete osjetiti strast i trud koje svakodnevno ulažemo u svaki proizvod i da će Tvoja Tapeta zablistati u vašim domovima!“.

Copy link
Powered by Social Snap