Pretraga

Nova 28 milijuna vrijedna obilaznica u ovom gradu će znatno rasteretiti tranzitni i lokalni promet

A- A+

Kroz grad Vukovar proteže se prometnica D2 koja je s prometom iz preostala dva pravca koji se na nju slijevaju, prilično prometno opterećena. U svrhu rasterećenja tranzitnog, a dijelom lokalnog prometa grada planira se obilaznica Vukovara dužine 19,4 kilometara. Radovi se procjenjuju na vrijednost 28 milijuna eura, a trebali bi trajati do 30 mjeseci.

obilaznica Vukovar | foto: YouTube screenshot

Čitavom dužinom Vukovara koji se kao grad proteže u smjeru sjeverozapad-jugoistok prolazi državna cesta D2. S tom cestom, u gradu se križaju druge dvije državne ceste, D55 iz smjera Vinkovaca i D57 iz smjera Negoslavaca. Kako bi se izbjegao zagušen promet na glavnom pravcu, u svrhu razmještaja tranzitnog, a dijelom i lokalnog prometa grada, planirana je obilaznica Vukovara dužine 19,4 kilometara.

Izdvojeni članak

Jednom prosječnom hrvatskom plaćom u Vukovaru se može kupiti 20 stambenih kvadrata

Nova prometnica bit će na dionici Bršadin sjever-čvorište Lužac u duljini 6,5 kilometara, a radovi se procjenjuju na vrijednost 28 milijuna eura. Obilaznica bi sa zapada trebala povezati sve spomenute države ceste. Prvobitno je planirana kao cesta s jednim kolnikom, odnosno s dvije trake, a pojedini dijelovi će po potrebi u budućnosti biti nadograđeni na četiri trake. Prva faza radova obilaznice u tijeku je, a predviđa se da će se radovi privesti kraju za 30 mjeseci, piše sib.net.

– Otvaramo danas radova na fazi od Bršadin sjever do čvorišta Lužac u duljini od 5,6 kilometara i vrijednosti 28 milijuna eura. Ono što je također važno je izgradnja ceste Nuštar-Vukovar, dakle nastavak s vinkovačke obilaznice koja će doprinijeti sigurnosti prometa i protočnosti. Znamo i sami da se tu radi o važnom europskom pravcu o spoju Luke Vukovar s desetim koridorom i to je jedan od značajnih projekata koji nadilazi interes VSŽ, ima širi prometni značaj, uoči otvaranja radova rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Vukovarski vodotoranj tri godine obnavljalo je ukupno 40 građevinaca. Ovdje pogledajte slike procesa.

Copy link
Powered by Social Snap