Pretraga

Ovaj grad na istoku Hrvatske dobio je 5 milijuna eura za gradnju hostela i top sportskog centra

A- A+

Grad na istoku Hrvatske osigurao je prilično značajna sredstva za projekt koji će ga turistički unaprijediti na više načina. Naime, dodijeljenim sredstvima u iznosu od skoro 5 milijuna eura, planira realizirati izgradnju hostela, no i sportsko-rekreacijskog centra najvišeg ranga. Izgradnju sportskog centra podupro je i pozamašan broj sportskih saveza, ali kako će ukupan procijenjeni iznos projekta nešto premašiti dodijeljen iznos pokušat će se osigurati i preostala sredstva za njegovu provedbu.

novi hostel u Slatini | foto: Grad Slatina

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Grad Slatina osigurao je financiranje za gradnju novih sportskih i smještajnih kapaciteta. Ministarstvo turizma i sporta podržat će njihov projekt izgradnje hostela sa sportsko-rekreacijskom dvoranom sa 5 milijuna eura.

Izdvojeni članak

Slatina: ‘Okrupnjivanje vodoopskrbnih sustava bi moglo dovesti do lošije opskrbe i više cijene vode za građane’

Ukupna procijenjena vrijednost projekta, koji je prijavljen u suradnji sa Virovitičko-podravskom županijom, te sa Lokalnom akcijskom grupom ‘Marianis’ nešto je veća od dodijeljenih sredstava, a iznosi 6.553.614,75 eura, objavio je Grad. Projektom će se izgraditi hostel, no i polivalentna sportsko-rekreacijska dvorana, sa popratnim prostorima, odnosno sa teretanom, barom te prostorom za blagovanje.

– Ovo je još jedan u nizu projekata koje Grad Slatina planira realizirati u narednom razdoblju. Naši sportaši svakako zaslužuju dvoranu koja će im pružiti sve potrebno za nesmetan rad i daljnji razvitak. Uz sportski segment, realizacijom spomenutog projekta povećat će se i turistički, odnosno smještajni kapaciteti u Slatini, tako da ćemo u jednom kompleksu, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini centra grada, imati smještajne, ugostiteljske te sportsko-rekreacijske sadržaje koji će svakako podići i kvalitetu života na području grada Slatine, o projektu je rekao zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić.

Pritom, gradnju sportsko-rekreacijskog centra u sklopu hostela podržali su Hrvatski rukometni savez, Hrvatski odbojkaški savez, Hrvatski nogometni savez, no i Hrvatski stolnoteniski savez. Svi savezi izdali su suglasnost da projekt zadovoljava sve potrebne uvjete za održavanje natjecanja najvišeg ranga, a Grad Slatina pokušat će osigurati i preostala sredstva potrebna za realizaciju izgradnje na zemljištu koji se nalazi na mjestu današnjeg trgovačkog centra.

Unatoč protivljenju građana, nastavlja se graditi sportsko-rekreacijski centar na splitskim ‘Brdima’. Koji su planovi za zgradu i u čemu je točno problem, pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap