Pretraga

Kultni motel na autocesti odlazi u povijest, poslovao s gubitkom od gotovo 12 milijuna eura

A- A+

Rekonstrukcija odmorišta Zagreb i rušenje motela Plitvice ovisi o tome hoće li poduzeće u čijem je on vlasništvu završiti u stečaju. Hrvoje Bilić, direktor poduzeća Motel Plitvice d.o.o., podnio je zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja. Bilanca za razdoblje od 1. siječnja do 31. svibnja 2024. godine pokazuje da im preneseni akumulirani gubitak poslovanja iz prethodnih godina iznosi 11,93 milijuna eura. Prijedlog je dostavljen sudu nakon započete prve faze uređenja odmorišta na autocesti A3 vrijedne 7,8 milijuna eura.

Motel Plitvice | Foto: Google maps

Što će biti s legendarnim motelom Plitvice, znat će se nakon sudskog postupka o utvrđivanju stečaja za poduzeće u čijem je on vlasništvu. Direktor poduzeća Motel Plitvice d.o.o., Hrvoje Bilić, podnio je prijedlog za otvaranje stečaja Trgovačkom sudu u Zagrebu. Kao razloge naveo je nemogućnost plaćanja obaveza, prestanak djelatnosti zbog nemogućnosti rada na odmorištu u Lučkom te činjenicu da je tvrtka bez radnika.

Sudu je Bilić predao bilancu poduzeća za razdoblje od 1. siječnja do 31. svibnja u kojoj je navedeno da preneseni akumulirani gubitak poslovanja iz prethodnih godina iznosi 11,93 milijuna eura. Već su krajem 2021. godine bili u predstečaju zbog nagomilanog duga od 39,6 milijuna kuna, od čega 33,4 milijuna kuna otpada na Hrvatske autoceste.

Izdvojeni članak

Westgate postaje ’15-minutni grad’ po uzoru na zapadnoeuropske trendove

Prva faza rekonstrukcije i uređenja odmorišta Zagreb na autocesti A3 prema Bregani, čija procijenjena vrijednost iznosi 7,8 milijuna eura, već je započela. U sklopu druge faze planirano je uređenje preostalih površina odmorišta, gradnja nove benzinske crpke s trgovinom i ugostiteljskim objektom na južnoj strani odmorišta te rušenje motela Plitvice, izvještava poslovni.hr.

Bogata povijest motela

Motel Plitvice građen je tijekom 1983. i 1984. godine, a investitori su bili Nacionalni park Plitvice, Ina – Trgovina i nekadašnja Samoupravna interesna zajednica za ceste SR Hrvatske. Izvođač radova bila je Industrogradnja iz Zagreba, zajedno s više desetaka kooperanata.

Projektanti objekta s upečatljivom pasarelom, pješačkim mostom preko autoceste, bili su zagrebački arhitekti Zdravko Bregovac i Ivan Piteša. Motel Plitvice, prema mišljenju stručnjaka, jedan je od najreprezentativnijih primjeraka jugoslavenskog dizajna 1980-ih godina prošlog stoljeća.

Autocesta A2 će do kraja godine dobiti fotonaponske elektrane. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap