Pretraga

Foto: Pogledajte kako izgleda gradilište vrijedno 21 milijun eura u Dubrovniku

A- A+

Na gradilištu Centra za starije osobe Dubrovnik podno Opće bolnice upravo se izvode radovi na postavljanju temeljnih instalacija, kao i priprema za temelje. Također, započeo je i iskop za energetske kabele nakon što se završi s temeljitim čišćenjem zelenila. S obzirom na to da je riječ o radovima od posebne važnosti za Grad Dubrovnik, radovi su izuzeti od zabrane radova u sezoni.

Centar za starije osobe Dubrovnik gradilište

Centar za starije osobe Dubrovnik gradilište | foto: Grad Dubrovnik

Centar za starije osobe Dubrovnik gradi tvrtka Texo Molior dok je za stručni nadzor i koordinaciju zadužena odabrana tvrtka Apsida Inženjering. Predviđeno trajanje radova je 18 mjeseci, s tim da je prvi korak bio čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, što je bio preduvjet za izgradnju ovog novog i suvremenog objekta.

Izdvojeni članak

Tko je krivac? Nakon obnove od 2 milijuna, na jednoj od najvrjednijih palača u Dubrovniku oštećena klupa

Iz Grada Dubrovnika izvještavaju kako će Dom raspolagati s 205 smještajnih kapaciteta, od čega 125 kreveta za korisnike koji su potpuno funkcionalno ovisni o pomoći drugih osoba. Osiguran je i dnevni boravak za 75 korisnika koji će imati potrebu za dnevnim boravkom u okviru Centra, a pružat će se i izvaninstitucionalna usluga za 410 korisnika koji žive u svom domu.

Centar za starije osobe Dubrovnik gradilište

Centar za starije osobe Dubrovnik gradilište | foto: Grad Dubrovnik

Podsjetimo, budući Centar za starije osobe ispod Opće bolnice bit će najveći takav objekt u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Po završetku u potpunosti će odgovoriti potrebama koje Grad Dubrovnik i okolica imaju u području pružanja adekvatne skrbi za osobe treće životne dobi. Također, bit će uređen prema svim suvremenim standardima.

Sveukupna investicija izgradnje Centra s opremanjem iznosi 21.113.808,20 eura. Financirat će se iz tri izvora – bespovratnim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost u iznosu od 6.138.429,89 eura, te kreditnim zaduženjem u iznosu od 5.876.000,00 eura. Dok će se preostalih 9.100.000 eura osigurati iz vlastitih proračunskih sredstava Grada Dubrovnika.

Centar za starije osobe Dubrovnik gradilište

Centar za starije osobe Dubrovnik gradilište | foto: Grad Dubrovnik

Dubrovnik dobiva novu prometnicu, postat će dio velikog stambenog naselja privatnog investitora, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap