Pretraga

Konačno obnova u središtu Zagreba, prvo ozbiljno ulaganje od Univerzijade 1987.

A- A+

Nakon dugog niza godina bez većih ulaganja Grad Zagreb je pokrenuo nabavu za radove na uređenju Sportsko rekreacijskog centra Šalata koji će konačno doživjeti prvu ozbiljniju obnovu od Univerzijade. U sklopu centara nalazi se otvoreni olimpijski bazen, bazen za neplivače, otvoreno klizalište sa tribinom za 3.500 gledatelja, te zemljani tenis tereni sa središnjim terenom kojega okružuje tribina za gledatelje. Procijenjena vrijednost radova iznosi preko 460 tisuća eura, a izvodit će se u dvije faze.

ŠRC Šalata

ŠRC Šalata | foto: ŠRC Šalata Facebook

Sportsko rekreacijskog centra Šalata, koji zasigurno spada među najljepše sportske objekte ovog dijela Europe, konačno kreće u obnovu. Grad Zagreb pokrenuo je postupak javne nabave za niz radova. Očekuje se da će radovi započeti sredinom rujna, te da će biti završeni unutar 80 dana, odnosno do kraja godine.

Izdvojeni članak

Kreće obnova Doma sportova, radovi će koštati 4,6 milijuna više, a zna se i tko su izvođači

Projekt obnove podijeljen je u dvije faze. U ovoj, za koju je pokrenut postupak javne nabave, uređenje će uključivati nabavu i ugradnju toplovodnog kotla, sanaciju četiri garderobe, radove na sanaciji terase uprave zgrade, sanaciju tribina centralnog tenis terena te sanaciju pristupnih površina prema bazenu i klizalištu. U daljnjim fazama predviđa se zamjena sustava filtracije bazenske vode te rekonstrukcija malog bazena za neplivače.

– Ovi radovi, kojima započinjemo uređenje Šalate, prvi je ozbiljniji zahvat na objektu još od Univerzijade, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Šalata kraj 80-tih

Šalata kraj 80-tih | foto: ŠRC Šalata Facebook

Podsjetimo, Grad Zagreb je nedavno krenuo u obnovu Doma sportova i izgradnju bazena Špansko, a uskoro počinje rekonstrukcija stadiona u Kranjčevićevoj te nakon toga gradnja novog stadiona na Maksimiru, a pokrenute su i pripreme za obnovu Košarkaškog centra Dražen Petrović.

– Rebalansom ovogodišnjeg proračuna, sredstva za Program javnih potreba u sportu povećali smo na 25 milijuna eura, što je značajan porast u odnosu na prošlogodišnjih 20 milijuna eura. Povećali smo sredstva za plaće trenera te u svibnju objavili natječaj za sufinanciranje vrhunskog sporta, u kojem su sredstva utrostručena u usporedbi s prethodnom godinom. Također, po prvi put smo pokrenuli i pilot projekt usmjeren na razvoj sporta u školama, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Krajem srpnja otvoreno je gradilište velikog bazenskog kompleksa u Španskom, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap