Pretraga

Josip Škorić više nije na čelu Hrvatskih cesta, dao ostavku

A- A+

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, podnio je ostavku na ovu dužnost. Razrješenje je zatražio iz osobnih razloga. Škorić je u HC-u od 2005., a predsjednik Uprave HC-a bio je od listopada 2017. godine.

Josip Škorić

Josip Škorić | foto: HC promo

Josip Škorić više nije vodeći čovjek Hrvatskih cesta. Dok Vlada RH ne predloži skupštini društva imenovanje novog predsjednika Uprave, Hrvatske ceste će redovno funkcionirati. Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture ističu kako društvo ima dva člana Uprave koji ga zajedno zastupaju. To su Alen Leverić i Željana Šikić, piše

Izdvojeni članak

Novi ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Splita poznati je arhitekt Dragan Žuvela

Škorić je u HC-u od 2005., a predsjednik Uprave HC-a bio je od listopada 2017. godine.

– Kad negdje provedeš toliko godina, onda svakako to nije laka odluka, no nikako nije ishitrena. Više puta sam proteklih godinu dana razgovarao na tu temu, a još u svibnju sam i službeno obavijestio ministra da namjeravam ići. Ponosan sam na sve projekte koje smo proveli uime Vlade RH koji su unaprijedili život građanima, a neki od njih ostat će upisani u povijest. Tvrtka je posložena i stabilna. Pred Hrvatskim cestama su novi veliki projekti i vjerujem da je sad najbolje vrijeme za nove snage, rekao je Škorić o svojoj ostavci.

Ministar prometa Oleg Butković izjavio je pak kako poštuje Škorićevu odluku.

– Ne želim ulaziti u razloge jer je to njegova osobna odluka. Hrvatske ceste su, u periodu dok je on bio predsjednik Uprave, realizirale brojne projekte, među kojima je svakako najvažniji Pelješki most. Želim mu uspješan nastavak profesionalne karijere, poručio je Butković.

Pogledajte ovdje kako se gradio Pelješki most.

Copy link
Powered by Social Snap