Pretraga

Nova namjena za stari dubrovački hotel, ulaže se 2,5 milijuna eura

A- A+

Grad Dubrovnik u pripremi je realizacije projekta Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim poteškoćama iznad 21 godine života. Za ovu namjenu formirat će se objekt na području Žarkovca, a dok se to ne dogodi za korisnike Centra će se prilagoditi bivši hotel Stadion.

bivši hotel Stadion bit će uređen

bivši hotel Stadion bit će uređen | foto: Grad Dubrovnik

Za strateški kapitalni projekt u društvenoj i socijalnoj infrastrukturi, Centra za pružanje usluga u zajednici, Grad Dubrovnik je u suradnji s predstavnicima roditelja djece s poteškoćama u razvoju i poremećajima iz spektra autizma i pridruženih smetnji, usuglasio lokaciju. Odabrana nekretnina u vlasništvu Grada na području Žarkovice.

Izdvojeni članak

Dubrovnik dobiva novu prometnicu, postat će dio velikog stambenog naselja privatnog investitora

Dok se ova investicija ne realizira, Centar će privremeno biti smješten u objektu bivšeg hotela Stadion, unutar zgrade gradskog bazena, u dijelu objekta nasuprot Atlant centra. Budući da je Grad prethodno proveo rekonstrukciju zgrade gradskog bazena dovodeći prostore bivšeg hotela u stanje roh-bau, investicija je procijenjena na 2,5 milijuna eura.

Na nedavno održanom sastanku s ministrom, Marinom Piletićem, dogovoreno je da će se i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike uključiti u sufinanciranje ove investicije.

Predstavljajući projekt i njegovo idejno rješenje, gradonačelnik Franković naglasio je kako prostor u samom centru grada, sa svojom pristupačnošću korisnicima, uključujući osobe s invaliditetom, predstavlja idealnu lokaciju za prvi prostor budućeg Centra. Dodao je i da bi, nakon izgradnje Centra na Žarkovici, ovaj prostor mogao nastaviti djelovati zbog svoje pogodnosti i blizine korisnicima.

Grad Dubrovnik izvještava kako je izrada projektne dokumentacije je pri kraju, te da se glavni projekt se očekuje do kraja ove godine. Centar će u okviru navedenog prostora u prizemlju raspolagati prostorom dnevnog boravka, blagovaonice te prostorima glazbene i likovne terapije.

Na katu će se smjestiti radne prostorije. Riječ je dvije senzorne sobe, prostoru za rad logopeda/psihologa, prostoru  za rad  socijalnog radnika/pedagoga, prostoru za rad edukacijskog rehabilitatora, te prostoru za rad fizikalne terapije.

Pogledajte ovdje kako izgleda gradilište vrijedno 21 milijun eura u Dubrovniku.

Copy link
Powered by Social Snap