Pretraga

Bageri stigli u Kranjčevićevu, krenulo rušenje: Legendarni stadion uskoro odlazi u povijest

A- A+

Iako se radovi na novom stadionu u Kranjčevićevoj ulici ne očekuju prije početka iduće godine, okolica stadiona ozbiljno počinje ličiti na gradilište. U obilasku Kranjčevićeve ulice oko stadiona smo uočili da su ‘sravnjeni sa zemljom’ neki objekti koji su još ljetos bili ondje, a najviše rušenja, izgleda, bilo je poviše zapadne tribine. S južne strane stadiona stoji bager te je na ogradi uočljiv znak tvrtke ‘Kamgrad’, a bagere i kamione pronašli smo i iznad zapadne tribine.

Kranjčevićeva gradilište | foto: Bauštela.hr

Izgradnja novog stadiona u Kranjčevićevoj ulici željno se iščekuje. Još 2022. godine gradnju ovog stadiona najavio je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, nakon čega je proces zapeo kod žalbe na odluku o prvoodabranom na natječaju za izradu izvedbenog projekta rekonstrukcije stadiona. Prema najnovijem planu gradskih vlasti, radovi na stadionu trebali bi početi s početkom 2025., a na licu mjesta već se mogu uočiti prvi bageri i kamioni koji ruše i odvoze dosad nastali otpad.

Izdvojeni članak

Gradilišta u Hrvatskoj koja će obilježiti 2024. godinu

Osim što srušenih objekata iza zapadne tribine, u potpunosti su ‘obrisani’ i posljednji tragovi građevina koje su ondje u punom sastavu stajale još u u ožujku 2023., a potom su malo-pomalo rušene. I niže od istočne i sjeverno od zapadne tribine sada su ostaci ruševina. Nekoliko mjeseci uoči očekivanog početka radova na novom zagrebačkom nogometnom stadionu vrijedi istaknuti uklanjanje objekta nekadašnjeg restorana Zagrebački bijeli, kultnog mjesta u kojem se nogometne uspjehe najviše slavilo 1980-ih i 1990-ih, a koji je već godinama zatvoren, prenio je 24sata.hr.

Uz to, za potrebe gradnje stadiona vrijednog 30 milijuna eura grad je kupio i dvorište i tri kuće iza zapadne tribine, a riječ je o zapuštenim nekretninama u kojima živi tek jedna osoba, dok su ostali vlasnici na drugim adresama, pisao je tportal.hr.  Podsjetimo, gradnja u Kranjčevićevoj preduvjet je za početak radova na stadionu u Maksimiru. Novi stadion na Trešnjevci pritom bi trebao biti natkriven i imati 11 tisuća mjesta, dok ih trenutni stadion ima nešto više od 5 tisuća.

Ovdje pročitajte koje je kapitalne projekte gradonačelnik Tomašević najavio uoči trogodišnjice svog mandata upravljanja Zagrebom.

Copy link
Powered by Social Snap