Pretraga

Dizajn kuhinja: Ovih deset trendova će vas oduševiti

A- A+

Teško je odrediti koja je najbitnija prostorija u domu, ali lako moguće da je u pitanju upravo kuhinja. Iako ne bi u teoriji trebalo biti mjesto gdje se provodi najviše vremena, u praksi vrlo često upravo to ispadne slučaj. Stoga je jako bitno da vam kuhinja bude po mjeri.

Ilustracija, foto: Unsplash; Watermark Designs

YouTuberica Kristen McGowan na svojem YouTube kanalu postavlja razne videe koji se bave temom dizajna interijera, pa je tako posvetila i čitav jedan video najnovijim trendovima u svijetu kuhinja. Čak i da ne radite novu kuhinju, i dalje ih možete ukomponirati u trenutnu situaciju!

Svjetiljke u kuhinjama

Kuhinje sve više i više postaju mjesta u kojima se ne samo kuha, već i druži, pa je sasvim prirodno da želite što više ‘utopliti’ taj prostor. To možete postići na razne načine, a trenutno je najviše u trendu samo postavljanje svjetiljki. Jednostavno pronađite neku koja dobro pristaje uz ugođaj i stavite ju negdje u kut, ispod visećih ormarića.

Ne-viseći ormarići

Naviknuli smo u kuhinji i kupaonici vidjeti dodatne kuhinjske elemente koje nekako samo ‘plutaju’ iznad radne površine, ali postoji i drugi način. Ipak, ovo je vjerojatno nešto što će izgledati bolje u velikim kuhinjama, gdje si zapravo možete dopustiti da si oduzmete prostor radne površine. Doduše, imat ćete više mjesta za spremanje.

 

Izdvojeni članak

Koju kuhinjsku radnu ploču izabrati? Pogledajte naš vodič kroz različite materijale

Krivulje

Ne samo u kuhinjama, već općenito u dizajnu interijera, u posljednje vrijeme nalazimo sve više i više krivulja i općenito okruglih oblika. Stoga, ne čudi što su došle i do kuhinja – iako smo naviknuli na stroge i pravilne oblike, ovi ‘mekši’ su jednako dobrodošli. Ako niste raspoloženi za velike renovacije, možete postići i taj efekt s manjim dekoracijama.

Zellige pločice

Ono što ove pločice razlikuje od ostalih jest to što djeluju dosta ‘prirodno’, zato što nisu sve iste veličine, boje, pa čak ni oblika. Nisu u potpunosti ravne pa će dati i malo dimenzije.

Mramorna ploča

Jako je bitno zaštiti zid iznad kuhinjske radne površine, zato što znate da će u najmanju ruku, biti prskanja vode. Većina se odlučuje na pločice, ali moguće je iskoristiti i druge materijale, pa tako i postaviti mramornu ploču. Možete to uskladiti s pločom radne površine.

Police od istog materijala kao radna površina

Iako u kuhinjama češće vidimo zatvorene kuhinjske elemente, otvorene police su odličan izbor. Samo, tada ćete morati pripaziti da su uvijek (ili barem većinu vremena) uredno posložene. Ako se odlučite za tu opciju, možete ih napraviti od istog materijala od kojeg je napravljena i radna površina, i tako povezati cijelu priču.

Tri boje

Dugo vremena su se u trendovima vrtjele jednobojne kuhinje – crne, bijele, ili u nekoj boji, ali sada su zavladale one koje su napravljene u tri boje. Tako možete postići dinamičan izgled i ukomponirati različite trendove.

Napa

Velik problem s napama jest taj što ih je teško izbjeći – jednostavno, morate postaviti jednu ako želite imati u potpunosti funkcionalnu kuhinju. Ali, često se ne uklapaju u sam dekor. Zato nije loša opcija obložiti ih s nekim drugim materijalom ili ih jednostavno pobojati u boju zida.

Kućanski aparati kao dekor

Bilo da tražite novi mikser ili novi hladnjak, potrudite se da dobro izgleda. Nekada su se kućanski aparati skrivali po ormarima, ali danas se koriste kao komadi koji su tu da bi privlačili pozornost i utjecali na potpuni dojam prostora.

Miješanje metala

Iako je uvijek bila praksa odabrati jednu vrstu metala u kuhinji i držati je se, sada je moguće i miješati – više ne morate paziti na to da ručkice, slavina i police budu od istog materijala.

Dizajn kuhinja: Ovih deset trendova će vas oduševiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap