Pretraga

Galerija: Neodoljiva albanska ljepotica od kamena i stakla iz radionice Plis Ateliera

A- A+

Na društvenim mrežama zaljubljenici u originalnu arhitekturu hvale unikatan izgled i formu kuće u Albaniji za koju zaista nije lako reći da li je ljepša iznutra ili izvana. Riječ je o obiteljskoj kući na domaćinstvu Mrizi i Zanave kod mjesta Lješ koja predstavlja savršeni spoj elemenata od kamena i stakla od kojega zastaje dah, a za koji je zaslužan Plis Atelier.

Mrizi i Zanave gospodarstvo by Plis Atelier

Mrizi i Zanave gospodarstvo by Plis Atelier | foto: Mirzi i Zanave

Na domaćinstvu Mrizi i Zanave kod mjesta Lješ u Albaniji nalazi se kuća koja je na društvenim mrežama postala predmet divljenja mnogih. Konstrukcija koja obuhvaća savršeno uklopljeno staklo sa starim kamenom postaje prepoznatljiva u svijetu.

Od nekada napuštenog starog zdanja pokretači obiteljskog gospodarstva Mrizi i Zanave formirali su objekt koji svojom unikatnom konstrukcijom predstavlja spoj prošlosti, sadašnjosti i mogućnosti. Ovaj efekt postignut je slaganjem staklenih panela i kamena u neobičnoj formi koja kuću istovremeno otvara i zatvara prema onome što ju okružuje izvana.

Vanjsku tradicionalnu kamenu oblogu presijeca dvokatni prozor na uglu. Tako u kuću ulazi puno više svjetla, a tradicionalni štih koji kamen daje objektu grubo prelazi u suvremenu eru ostavljajući promatrača zadivljenim neobičnom kombinacijom. Za ovu igru različitih prirodnih tekstura zaslužan je Plis Atelier.

Interijer Mrizi i Zanave je teatar drvenih elemenata koji budi osjećaj topline i ugode. Ovaj pansion, dostupan za iznajmljivanje, opremljen je nizom pogodnosti, uključujući besplatni WiFi i balkone. Usred sve većeg priljeva izuzetnih pansiona u Albaniji, Mrizi i Zanave ističe se svojim jedinstvenim spojem tradicionalnog šarma i modernog luksuza.

Pogledajte ovdje koji dizajnerski hotelu u Hrvatskoj oduševljavaju.

Copy link
Powered by Social Snap