Pretraga

Idealno za klince: Pet ideja za savršeno dvorište

A- A+

Sve veći broj ljudi shvaća koliko je bitno imati dobro dvorište. Za početak, pandemija nam je pokazala da život unutar četiri zida ipak nije dovoljan, već je potrebno imati prostor na otvorenom, koji je samo vaš. I onda smo shvatili da nije dovoljno samo imati prazan prostor, već i nešto napraviti po tom pitanju.

Ilustracija, foto: Unsplash; Shaun Montero

Jedina gora stvar od toga da nemate dvorište jest kad imate dvorište, ali ono nije uređeno. Koliko god malo ili veliko ono bilo, zaista uvijek postoji potencijal za napraviti pravu, malu oazu mira. Jedino pitanje koje se postavlja jest – kako to postići?

Ovisno o tome što želite imati u svojem dvorištu, prilagodit ćete svoje planove. Ako na primjer želite imati idealno dvorište za djecu, vjerojatno ćete htjeti da ono bude što sličnije igralištu. Architectural Digest je tako naveo pet jednostavnih prijedloga, s kojima ćete uspjeti postići upravo to.

Izdvojeni članak

Stan u Zagrebu ili kuća u okolici? Detalje nam otkriva Mate Mijić koji se odlučio za Svetu Nedelju

Uže na drvetu

Iako djeluje na prvu kao jako jednostavna stvar, u stvari je najbolja stvar za djecu. Možete objesiti jedno uže samo na drvo ili povezati dva drveta. U svakom slučaju, djeca će biti oduševljena s time. Kupite uže široko četiri centimetara i objesite ga na neku čvrstu granu. Definitivno je upravo to ono što je najbitnije – da se nitko ne ozlijedi putem.

Biciklistička staza

Vožnja biciklom je vjerojatno jedna od najboljih stvari na svijetu, ali može biti i vrlo opasna.  Izlazak na cestu je ipak nepoželjna situacija, a u dvorištu možete sagraditi mini biciklističku stazu. Istina, vjerojatno neće biti dugačka, ali moći ćete ‘trenirati’ točnost i preciznost vožnje. Ako želite, možete se potruditi i napraviti prepreke i tako dodatno zakomplicirati stvari.

Staza za trkaće automobile

Iako su staze za trkaće automobile uvijek zabavne, posebno su napete kada su postavljene po cijelom dvorištu. Kao stazu možete koristiti bilo koju plastičnu podlogu, a prijedlog je da koristite plastične valovite ploče, koje prirodno imaju oblik ograđene staze.

Tobogan

Sad, može biti malo kritično doslovno postaviti tobogan u dvorištu, pogotovo ako ono nije dovoljno veliko za tako nešto. Ali, uz malo improvizacije, možete postići sve, pa i ovo. Sve što trebate jest postaviti dasku na terasu, i tako postići krivinu. Idealno bi bilo kada bi terasa ipak bila nešto viša i da tako dobijete veći kut nagiba.

Vodeni park

Vodeni parkovi su uvijek velika zabava, ali u vrijeme pandemije vjerojatno i nisu najpametnija destinacija. Možete tome doskočiti i u svojoj kući – postavite komad plastike na travnjak, i osigurajte ga u kutevima. Dodajte malo sapuna za pranje suđa i ododajte vodu. Iznad toga postavite konstrukciju od cijevi, i to onih na koje možete priključiti crijevo. U cijevima izbušite rupe, i imate zagarantiranu zabavu.

Copy link
Powered by Social Snap