Pretraga

Jeziva kuća: Zbog optičke varke video obiteljske kuće postao viralan

A- A+

Gledana s udaljenosti kuća u Sydneyu izgleda kao i svaka druga obiteljska kuća. No, što joj se više približavate to ova kuća postaje neobičnija. I dok neki smatraju da je riječ o jezivoj optičkoj iluziji, drugi vide poveznicu s poznatim umjetničkim djelom.

kuća optička iluzija

Kuća optička iluzija | foto: Screenshot The TAWOP Channel

Malena siva kuća smještena u u blizini aerodroma Bankstown izgleda normalno sve dok kraj nje ne vozite.

Kuća smještena u Sydneyu izazvala je buru reakcija na društvenim mrežama nakon što je postala viralna zbog jedne objave na TikTok-u. Naime, ova mala siva kuća izgleda jednako kao i svaka druga u četvrti, ali sve do trenutka kada kraj nje ne prođete automobilom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom. Tada ona postaje prava mala vizualna varka.

Dok jedni kuću smatraju bizarnom, jezivom i zastrašujućom, drugi u njoj vide djelo slično onom umjetnika Roya Lichtensteina. Naime, umjetnik pop kulture, Roy Lichtenstein napravio je krajem 90-ih godina prošloga stoljeća kuću spomenik koja mijenja svoj oblik ovisno o kutu gledanja. I dok jednima izgleda u potpunosti normalno, drugi ju vide izokrenuto.

kuca opticka varka

Kuća Roya Lichtensteina | foto: Screenshot
NL Cultural

Viralna optička varka

Nakon objave kuće optičke varke video ubrzo postaje viralan. Video kuće koja mijenja svoj izgled dok kraj nje prolazite pogledan je više od 1,5 milijuna puta. U komentarima gledatelji navode kako su prošli kraj kuće, ali su mislili da im se priviđa, dok drugi komentiraju da su zbunjeni.

No, posebnu pozornost privlači komentar gledatelja koji otkriva da je bio razočaran kada je otkrio o čemu je zapravo riječ. Kuća optička iluzija djelo je umjetnice Regine Walters. Umjetnica je inspiraciju pronašla u avionskom hangaru, a kuću je dizajnirala prema dizajnu iz 1940-ih koristeći maskirne 3D optičke iluzije.

@hazelannm#opticalillusions♬ drivers license – Olivia Rodrigo

Copy link
Powered by Social Snap