Pretraga

Želite renovirati kupaonicu, ali imate ograničeni budžet? Evo kako to uspješno obaviti

A- A+

Kada su u pitanju kućne renovacije, postoje one manje i više skupe. Uređenje kupaonice češće spada u one skuplje opcije, no to ne mora biti tako. Danas donosimo jedan odličan primjer potpunog preuređenja, na budžetu!

Ilustracija, foto: Unsplash; Sidekix Media

TikTok je jedna od novijih društvenih mreža, koja je sasvim sigurno osvojila simpatije najmlađe populacije, ali ne zbog kvalitetnog sadržaja. Ali, to ne znači da tamo kvalitetnog sadržaja nema, baš naprotiv. U hrpi videa koji se postave na dnevnoj razini, nađe se i dobar dio onih koji nisu samo zanimljivi, već poučni i korisni. Jedan od njih je i naša današnja tema, a u pitanju je uređenje kupaonice na budžetu.

Iva Radojević je na svom TikTok profilu objavila kratki video u kojem objašnjava kako je u samo par dana uspjela u potpunosti renovirati kupaonicu.

Izdvojeni članak

TikTok ponovno oduševljava: Šest trendova na DesignToku, posvećenom dizajnu interijera

Prvi korak je bio maknuti stolariju i sve sa zidova. Naravno, neke stvari vjerojatno ne možete skinuti, ali sve što možete – skinite. Ostalo oblijepite zaštitnom trakom, kako ne biste oštetili elemente, odnosno napravili si dodatan posao pri čišćenju nakon završetka cijele operacije.

Sljedeći korak jest dobro oprati sve pločice, a zatim ih i lagano pobrusiti. Iako taj korak nije obavezan, on vam osigurava da će se nova boja dobro ‘uloviti’ na pločice. Nakon te pripreme, vrijeme je za popunjavanje svih rupa u pločicama, koje vam naravno više neće trebati.

Početak radova

Nakon što ste odradili sve pripreme, vrijeme je za početak radova. Prvo nanosite primer za boju, koji se suši šest sati. Nakon toga stavljate boju po želji, u dva sloja. Svaki sloj se također suši šest sati. Dok se boja suši, možete napraviti ostale prepravke, kao zamijeniti slavinu – ako se na to odlučite.

Kada ste gotovi sa zidovima, vrijeme je za podove. Prvo dobro očistite podne pločice, a zatim se nanose tri sloja tekuće plastike. Tekuća plastika je dosta gust materijal, pa imajte to na umu pri nanošenju. Između svakog sloja se čeka osam sati na sušenje, a nakon posljednjeg, sušenje će trajati čak 24 sata.

I ovo je sve što radite od većih prepravaka. Jednom kad se sve osuši, možete lagano postaviti novu stolariju i apsolutno promijeniti izgled svoje kupaonice, a upravo to je vidljivo i u ovom kratkom videu, koji traje tek nešto više od minute. Naravno, sama izvedba je trajala nešto dulje, ali rezultati su itekako vrijedni malo truda.

@avissa.cro Renovacija toaleta na budžetu 🤡 #renovacija #renoviranje #uredenjedoma #uredenjestana #mojdom ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Copy link
Powered by Social Snap