Pretraga

Objavljen poziv mladim umjetnicima: Osvojite 12 tisuća eura i priliku za realizaciju svoga rada

A- A+

Zagrebački arhitektonski studio OCD arhitekti raspisao je natječaj koji će sasvim sigurno oduševiti sve mlade. U potrazi su za dizajnom murala koji će krasiti centralno stubište novog hotela u Beču, The Amarius Hotel, a pobjednik će uz tu veliku čast dobiti i nagradu od dvanaest tisuća eura.

OCD arhitekti mladi su arhitektonski ured iz Zagreba s nizom uspješnih projekata i realizacija u Hrvatskoj i inozemstvu. Prije 2 godine dobili su jedinstvenu priliku za izradu projekta rekonstrukcije i redizajna hotela na čuvenom bečkom ringu. Projekt hotela je u visokom stadiju realizacije i otvorenje se očekuje krajem godine. S obzirom na veliku priliku koju su mladi arhitekti dobili odlučili su stvoriti prostor za afirmaciju mladih umjetnika.

– Znamo koliko je nama ova prilika značila, te želimo dati priliku i drugim mladim kreativcima da ostvare jednu ovako bitnu realizaciju koja im može izgraditi karijeru, kažu iz OCD arhitekata.

Izdvojeni članak

Svečano otvoren novi hotel s 4 zvjezdice u Postirama: Unutarnji dizajn odiše slow living filozofijom

Natječaj je otvoren 26. rujna, a traje sve do 10. listopada 2022. godine. U ta dva tjedna se svi studenti i mladi do 35 godina mogu prijaviti na natječaj sa svojom idejom. Jedini uvjet jest da studiraju ili su studirali na školama i akademijama u Hrvatskoj, Austriji ili Italiji.
The Amauris Hotel brend nakon otvorenja bečkog hotela planira širenje na tržišta Hrvatske i Italije, otkud i regionalni karakter ovog natječaja.

Detalji natječaja

Nagrade će biti dodijeljene do 12. listopada, a zatim slijedi rok za izradu murala, koji mora biti gotov do 11. studenog. Bit će nagrađena prva tri rada – prvo mjesto s 12.000 eura, drugo s 1.000 i treće s 500 eura. Bitno je napomenuti da pobjednički rad ima obvezu izrade murala do spomenutog roka, s time da se izrada financira iz osvojene nagrade.

Prijava se u potpunosti odvija online. Sve što je potrebno napraviti jest poslati materijale i prijavu na e-mail adresu [email protected]. Prijava mora sadržavati pisani opis zamišljenog murala, duljine 100-300 riječi, na engleskom jeziku. Potrebno je priložiti i 2D grafički prikaz murala apliciran na zadane poglede, te dva 3D prikaza kolažirana unutar zadanih vizualizacija. Uz to, potrebno je priložiti jedan prikaz murala u formi po vlastitoj želji, kao i kratki životopis. Sve materijale možete preuzeti ovdje.

The Amarius Hotel se nalazi na centralnoj poziciji nedaleko od zgrade bečke opere u palači sagrađenoj još u 19. stoljeću. Zgrada je bila renovirana 2007. godine i tada je ponovno otvoren kao hotel s pet zvjezdica, ‘The Ring’. Prije dvije godine je počeo redizajn interijera i rebrendiranje hotela – ‘The Amarius Vienna’.

Nit vodilja pri dizajnu interijera novog hotela je bila povezati povijesni kontekst palače sa suvremenim načinom života i promišljenim luksuzom. To se postiglo pažljivim biranjem modernih i suvremenih dizajnerskih komada koji nadopunjuju povijesni aspekt hotela, koristeći visokokvalitetne materijale.

Sve što nedostaje jest jedan završni trenutak – mural koji obavija centralno stubište hotela. Mural će postati nositelj iskustva prolaska kroz hotel. Stoga je potrebno da tema i motiv djela budu povezani s kontekstom lokacije, zgrade, dizajna interijera i vremena. Objavljeni su i renderi na kojima je jasno gdje će se nalaziti novi mural.

Copy link
Powered by Social Snap