Pretraga

Prijave za radionicu ‘Interakcije 2023: Homo Aquaticus’, diskurzivni program Venecijanskog bijenala

A- A+

Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu organizira četverodnevnu radionicu vezanu uz stvaralaštvo hrvatskog paviljona na ovogodišnjem Venecijanskom arhitektonskom bijenalu. Najavljeno je gostovanje sociologa i pisac Gennara Asscione, te mikrobiologa i ekologa Mladena Šolića. Rok za prijave je 8. rujna.

'Interakcije 2023: Homo Aquaticus'

‘Interakcije 2023: Homo Aquaticus’ | foto: ‘Interakcije 2023: Homo Aquaticus’ promo

Od 11. do 14. listopada 2023. na Odsjeku za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu održat će se radionica ‘Interakcije 2023: Homo Aquaticus’  u sklopu diskurzivnog programa hrvatskog paviljona na ovogodišnjem Venecijanskom arhitektonskom bijenalu. Rezultati radionice bit će prezentirani i objavljeni u sklopu predstavljanja hrvatskog paviljona na Venecijanskom bijenalu arhitekture. Sudjelovanje na radionici je besplatno, broj sudionika ograničen je na 20, a rok za prijave je 8. rujna.

Vizije budućnosti i života pod morem

Riječ je o četverodnevnom događanju u sklopu kojega će se održati brojna predavanja, rasprave, izložbe i interaktivne suradnje za studente diplomskih i poslijediplomskih studija, istraživače i mlade praktikante koji se bave kreativnim praksama u različitim područjima. Prije svega, radionica je posvećena arhitekturi, dizajnu, umjetnosti, digitalnim tehnologijama, psihologiji, te društvenim i prirodnim znanostima.

Radionica se bavi mogućim implikacijama globalnih klimatskih promjena i drugih povezanih kriza, kao i tehnološkim, ekonomskim i političkim budućnostima u lokalnom kontekstu Jadrana i Mediterana. U ovome kontekstu kritički promišlja romantizirane visokomodernističke vizije budućnosti i života pod morem usredotočene na čovjeka koje su postale dio naše popularne kulture.

Izdvojeni članak

Mladi hrvatski kipar Teo Herceg na prestižnom Londonskom bijenalu

Utopijske zajednice bliske budućnosti

Sudionici će se usredotočiti na potencijalne utopijske zajednice bliske budućnosti, osmišljavajući moguće nove društvene, energetske i druge koncepte, putem spekulativnog dizajna i srodnih pristupa, ne bi li kreirali nova mjesta otpornosti zajednice, ali ne kao mjesta utopijskih novih početaka, već kao mjesta tranzicije u sadašnjosti prema novim i drugačijim društvima, zajednicama nade i zajednicama budućnosti.

Gosti diskurzivnog programa (predavanja i rasprava) su sociolog i pisac Gennaro Asscione (Sveučilište u Napulju “L’Orientale,” Italija) i mikrobiolog i ekolog Mladen Šolić (Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split, Hrvatska). Više gostiju bit će najavljeno u rujnu.

Potražite ovdje sve o hrvatskom paviljon na Venecijanskom bijelanu 2023. i projektu ‘Same as it Ever Was’.

Copy link
Powered by Social Snap