Pretraga

Zavirite u stan koji će vas očarati svojom romantikom na skandinavski način

A- A+

U svojih skoro 100 kvadratnih metara površine stan smješten nedaleko od centra Stockholma očarat će sve ljubitelje skandinavskog dizanja interijera. Na sasvim jednostavan način detaljima puderastih i neutralnih tonova u ovom je prostoru stvoren dašak nenametljive romantike.

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Zemljane boje u spoju s puderastim tonovima ružičaste u ovom su stanu kreirale posve neupadljiv dojam romantike, opuštenosti i harmonije. Odabirom uistinu nužnih komada namještaja, bez suvišnih detalja, u interijeru je istovremeno ostvaren dojam prozračnosti i ugodnosti doma.

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Bijeli zidovi poslužili su kao idealna kulisa za detalje prirodnih i puderasto ružičastih tonova, a poseban akcent prostoru dali su tek poneki zlatni detalji koji interijeru daju dojam elegancije, ali i dašak starine uz prizvuke Art decoa.

 

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Dojam prozračnosti iz dnevne sobe nastavlja se u kuhinju u kojoj su vlasnici ovoga stana odlučili iskoristiti sve mogućnosti bijele boje kojom su prostor maksimalno otvorili, naglašavajući time njegovu funkcionalnost.

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Prostor kuhinje povezan je s blagovaonicom koju čini okrugli stol manjih dimenzija upotpunjen sa stolicama izrađenim od trenutno izrazito popularnim materijala – ratana.

Izdvojeni članak

Japandi: Bezvremenski stil koji je spojio ono najbolje od minimalističkih interijera

Ovaj prirodni materijal vrlo jednostavno se uklapa u svaki dizajn prostora, posebice kada su u pitanju minimalistički prostori inspirirani skandinavskim stilom uređenja prostora.

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Uređenje spavaće sobe ovoga puta okarakterizirao je odabir tkanina koje su tonovima usklađene s ostatkom stana. Prostoru bijelih zidova karakter je dan korištenjem detalja zemljanih boja, poput okvira za slike i stolca uz krevet.

Izdvojeni članak

Minimalistički stan u kojem svatko može pronaći harmoniju i sklad

No, pozornost ipak odlazi na dekorativne jastuke i prekrivače tamnijih boja i različitih tekstura koji u posve neutralnom prostoru za odmor i san na sasvim jednostavan način ostvaruju harmoniju.

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Svakom minimalističkom prostoru nadahnutom skandinavskim dizajnom osjećaj doma dat će pomno odabrani detalji, najčešće izrađeni od prirodnih materijala. Jednostavnost, ravne linije i neutralni tonovi naglašeni su vizualno privlačnim detaljima poput vaza koje upotpunjavaju prostor ne stvarajući pritom dojam pretrpanosti, a uvijek s mišlju funkcionalnosti.

 

Romantičan stan | foto: BOSTHLM

Važnost odabira detalja u uređenju interijera u potpunosti je prikazana onima koji su svoje mjesto pronašli u dječjoj sobi manjih dimenzija. Kao i u ostatku stana u dječjoj sobi također je odabrana opcija bijelih zidova kako se prostor ne bi vizualno smanjio, a osjećaj dječje zaigranosti u prostoru je ostvaren postavljanjem popularnog šatora za igru i zidnih ukrasa veselih motiva.

Izdvojeni članak

Ikea predstavila nove trendove za proljeće 2021.

Od ostatka stana ne odskače ni kupaonica u kojoj bijela i crna sasvim jednostavno naglašavaju funkcionalnost prostorije u kojoj su svoj kutak pronašle i biljke, poput bršljana.

Copy link
Powered by Social Snap