Pretraga

Minimalistički stan u kojem svatko može pronaći harmoniju i sklad

A- A+

Namještaj ravnih linija, detalji tamnih boja, zeleni zidovi… Sve to stvara ambijent ovog minimalističkog stana u kojem će svi ljubitelji prirodnih materijala neutralnih boja pronaći svoj miran kutak.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Iako će neki minimalizam ovog stana smatrati hladnim, drugi će u njemu prepoznati sve kvalitete života u stanu koji odiše harmonijom.

Trosobni stan smješten nedaleko od Stockholma prava je idila za sve one željne opuštanja u interijeru koji nije pretrpan namještajem, ali ni bojama. Stan, u kojem je svaki detalj pomno odabran, odiše posebnom toplinom upravo zbog namještaja napravljenog od prirodnih materijala. Svaki komad nadopunjava priču svake prostorije, a kao točka na i odabir je biljki koje se nalaze u svakom kutku stana.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Detaljima do željenog efekta

Stan se sastoji od tri sobe, od čega su dvije spavaće, kuhinje i kupaone. Korišteni materijali svakoj prostoriji daju poseban ugođaj, a ističu se odabrani posteri i fotografije. U skoro svim prostorijama nalaze se i tepisi, također neupečatljivih boja i uzoraka. Tepisi, osim što ispunjavaju svoju funkciju, dodatno naglašavaju boje parketa koji se proteže kroz cijeli stan.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Dnevni boravak nije pretrpan namještajem. U njemu se nalazi kutna garnitura neutralne sive boje, a odabrani jastuci od baršuna naglašavaju udobnost i harmoniju koja vlada prostorom. Kako bi se prostor dodatno proširio na zid je postavljeno ogledalo koje vizualno povećava prostoriju.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

S obzirom na to da je riječ o stanu otvorenog tlocrta dnevni boravak, blagovaona i kuhinja nalaze se u istom prostoru. Vizualno, prostor odmaranja, od radnog prostora kuhinje dijeli blagovaona u čijem se središtu nalazi blagovaonski stol. Riječ je o stolu izrađenom od prirodnih materijala, mekih ovalnih linija, a koji se bojom povezuje s parketom u prostoriji. Svaka prostorija ima i svoje rasvjetno tijelo, tako se iznad kutne garniture i blagovaonskog stola nalaze jednostavna sjenila koja nenametljivo nadopunjuju prostoriju.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Vrhunac minimalizma pronalazimo u potpunosti bijele boje i čistih ravnih linija. Ono što upotpunjava ovaj prostor ponovno su detalji prigušenih tonova zelene boje, poput sata na zidu i tegli za začinsko bilje.

minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Zeleni tonovi za san

Hodnik, koji spaja dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju s ostatkom stana naglašen je korištenjem zelene boje koja upotpunjuje prirodne boje namještaja, kao i parketa, koji se u njemu nalaze. Također, kao i u ostalim prostorijama, i u hodnik su postavljeni detalji koji dodatno naglašavaju sklad ovog minimalističkog stana, poput slike pejzaža na zidu i biljke uz stolac.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Glavna spavaća soba prva je prostorija u koju dolazimo nakon izlaska iz kuhinje. Dizajn koji je korišten u ostatku stana nastavlja se i u spavaćoj, sobi čiji su zidovi zelene, boje kako bi osoba, koja koristi ovu sobu, imala potreban mir i opuštajući trenutak pred san. Kao i u ostatku stana korišten je isključivo nužan namještaj, a prostorija na toplini dobiva odabirom detalja, poput prozračnih zavjesa u prirodnim tonovima.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Baš kao i u glavnoj za zidove dječje sobe korištena je prigušena zelena boja. Odabrani namještaj ne odskače od ostatka stana, a ponovno je riječ samo o nužnim komadima. Dječja soba dodatno je obogaćena veselim motivima slika na zidovima i mini kuhinjom, ali i tepihom koji može služiti kao prostirka za igru.

Minimalistički stan

Minimalistički stan | foto: BOSTHLM

Kupaonu estetski možemo povezati s kuhinjom. Riječ je o jednoj od većih prostorija u stanu u kojoj su korišteni isključivo bijeli i sivi tonovi. Kao i u svim ostalim prostorijama i u kupaoni pronalazimo biljke koje upotpunjavaju atmosferu koja se proteže kroz cijeli stan.

Copy link
Powered by Social Snap