Pretraga

Foto: Zahtjevna sanacija mosta preko Omble, priprema za ugradnju nove armature

A- A+

U punom su jeku radovi na mostu preko rijeke Omble u dubrovačkom zaleđu. Izvodi ih tvrtka Mar čiji radnici upravo pripremaju teren za izgradnju nove armirano-betonske ploče. Slijede  specijalizirani radovi koji će morati čekati stabilnije vremenske uvjete.

most preko Omble

most preko Omble | foto: Grad Dubrovnik

Nakon što su odrađeni pripremni radovi skidanja postojećeg asfaltnog zastora i betonske ploče, koja je bila u lošem stanju, nastavljaju se zahvati na rekonstrukciji mosta Ombla. U tijeku je visokotlačno pranje konstrukcije s gornje i donje strane mosta te se izvode bušotine za sidrenje i ugradnju armature, što je priprema za izgradnju nove armirano-betonske ploče.

most preko Omble

most preko Omble | foto: Grad Dubrovnik

Iz Grada Dubrovnika izvještavaju kako slijedi niz specijaliziranih radova, uz korištenje posebnih materijala poput epoksila, a koji zahtijevaju posebne uvjete, duže sušenje te izbjegavanje vibracija od prometa za to vrijeme. Ističe se kako će se radovi izvodit u dvije faze, traku po traku, s obzirom na to da jedna mora uvijek biti prohodna za slučaj zatvaranja Mosta dr. Franja Tuđmana na račun jake bure.

Izdvojeni članak

Most Počitelj u sanaciji, otvorenje nove dionice Koridora V c do 1. svibnja

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302,50 eura provodi tvrtka Mar uz stručni nadzor tvrtke Graf. Prema projektu Građevinskog fakulteta izradit će se nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, a radovi obuhvaćaju i izradu novog nogostupa i pješačke ograde.

most preko Omble

most preko Omble | foto: Grad Dubrovnik

Hrvatski nacionalni park čeka treći najveći viseći most na svijetu, pogledajte ovdje video kako bi trebao izgledati.

Copy link
Powered by Social Snap