Pretraga

Grad dobio građevinsku dozvolu: Rekonstrukcijom dječjeg vrtića nastat će novi prostori za mališane svih uzrasta

A- A+

Skoro dupli broj dosadašnjih vrtićkih grupa dobit će svoje mjesto nakon projekta rekonstrukcije vrtića Pčelica. Grad Dubrovnik za projekt je dobio građevinsku dozvolu, a projekt uključuje i uređenje okoliša zgrade tipskim spravama za dječju igru.

Dječji vrtić Pčelica | foto: Grad Dubrovnik

Dječji vrtić Pčelica u dubrovačkoj Mokošici uskoro će dobiti novi izgled.

Grad Dubrovnik dobio je građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije i nadogradnje Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici. Realizacijom ovog projekta vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15 i to 9 vrtićkih skupina i 6 jasličkih te će moći primiti 250 djece.

Radovima na rekonstrukciji vrtića u Mokošici planira se zadržati tlocrt trenutne zgrade uz dogradnju uz istočni dio zgrade te dvije dodatne etaže. No, dio stare zgrade morat će se ukloniti kako bi se na tim dijelovima pojačali temelji novog vrtića.

Dječji vrtić Pčelica | foto: Grad Dubrovnik

Nove prostorije i za upravu

Osim rekonstrukcije prostorija za vrtićke grupe, novi radni prostor dobit će i Uprava dječjeg vrtića Pčelica.

– Osigurani su prostori za ured ravnatelja i stručne službe – uredi pedagoga, psihologa, edukacijsko-rehabilitacijskih stručnjaka te zdravstvene voditeljice, kao i prostori za izolaciju sa sanitarijama, navode iz Grada.

Izdvojeni članak

Konačno adekvatni uvjeti: Školarci bi uskoro mogli u novu dvoranu vrijednu 11 milijuna kuna

A u novom vrtiću bit će zastupljene i izvannastavne aktivnosti za sve predškolarce i to na površini od 85 kvadratnih metara. Oni mlađe dobi rekonstrukcijom će dobiti i nove sprave za igru smještene u prostoru dvorišta vrtića.

– Treći kat oblikuje se kao prohodan zeleni krov s prostorima za boravak i igru na otvorenom, djelomično natkriven trijemovima i zasjenjen pergolama, dodaju iz Grada.

Dječji vrtić Pčelica | foto: Grad Dubrovnik

Copy link
Powered by Social Snap