Pretraga

Gradi se u Svetoj Nedelji: Kreće rekonstrukcija dijela bitne gradske prometnice

A- A+

Gradi se diljem Lijepe naše, pa tako i u Svetoj Nedelji. Najavljeno je i da započinje rekonstrukcija dijela ‘betonke’, prometnice koja je ulaz u grad. Radovi će se odvijati bez zatvaranja prometa za vozila.

Ilustracija, foto: Unsplash; Mika Baumeister

Rekonstrukcija prometnice će se odviti između dva rotora, ulaznog novo uređenog i rotora ispred župne crkve Presvetoga Trojstva. Izgledat će identično kao i dio od ulaznog rotora prema Hoto Vilama, a rekonstrukcija uključe i obostrani nogostup, biciklističke staze i zeleni pojas.

Radovi će se odvijati bez zatvaranja prometa za vozila, no moguća su povremena zatvaranja, uz pravovremenu obavijest. U pitanju je dugačka prometnica, pa će sada još jedna faza biti rekonstruirana. Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, se zahvalio i resornom ministru, Olegu Butkoviću, Hrvatskim cestama i direktoru Josipu Škoriću na ugodnoj i direktnoj komunikaciji na svojoj Facebook stranici.

Izdvojeni članak

Pao dogovor: Rimac će u Svetoj Nedelji raditi testnu stazu na 600 tisuća metara kvadratnih

Prenosimo u cijelosti objavu gradonačelnika Svete Nedelje:

Dobra vijest za sredinu tjedna 
Sljedeći tjedan započinje rekonstrukcija dijela ‘betonke’, točnije dijela između dva rotora, ulaznog novo uređenog i rotora ispod župne crkve Presvetoga Trojstva. Prometnica će izgledati identično kao i dio od ulaznog rotora prema Hoto Vilama te će uključivati obostrani nogostup, biciklističke staze i zeleni pojas.
U dogovoru s Hrvatskim cestama, radovi će se odvijati bez zatvaranja prometa za vozila, no ovisno o dinamici radova, povremena zatvaranja su moguća uz obavijest koji dan prije.
S rješavanjem ove dionice, ulaz u naš grad bit će kompletniji i još jedna faza te duge prometnice bit će rekonstruirana.
Još jednom veliko hvala resornom ministru Oleg Butkoviću, Hrvatske ceste doo i direktoru g. Josip Škoriću na ugodnoj i direktnoj komunikaciji.

Podsjećamo, i Mate Rimac namjerava izgraditi novu testnu stazu u Svetoj Nedelji. Prostor od 6oo tisuća metara kvadratnih Rimac je kupio od privatne tvrtke, a gradit će i dodatne kapacitete. Spomenuto zemljište je kupio od Plive za tri milijuna eura, a više o tome možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap