Pretraga

Pao dogovor: Rimac će u Svetoj Nedelji raditi testnu stazu na 600 tisuća metara kvadratnih

A- A+

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec jutros je na Facebooku objavio kako Mate Rimac namjerava izgraditi novu testnu stazu u gradu. Prostor od 6oo tisuća metara kvadratnih Rimac je kupio od privatne tvrtke, a gradit će i dodatne kapacitete. Na svom Facebooku oglasio se i sam Mate Rimac koji je rekao kako je spomenuto zemljište kupio od Plive za 3 milijuna eura.

rimac

Mate Rimac | foto: Screenshot Davide Cironi

U objavi je Zurovec podsjetio kako Bugatti Rimac zapošljava preko 1.600 radnika u sklopu 4 firme, ima radničko dioničarstvo (ESOP), kolektivne godišnje, pečenjaru za djelatnike na dvorištu tvrtke i namjerava na novih 600.000 m2 u gradu Sveta Nedelja graditi dodatne kapacitete i testnu stazu.
– Siguran sam kako će se naći mjesta i za neke političare koji će, ukoliko uopće mogu proći psiho test i pokazati bar nekakvo stručno znanje, moći naći svoje svjetlo pod suncem u jednoj od najperspektivnijih tvrtki na ovom području i našem gradu, rekao je i dodao kako velike tvrtke poput Porschea, Hyundaia, Kiae ulažu u Svetu Nedelju preko 2 milijarde kuna.
Međutim, nisu nisu svi oduševljeni ovim potezom. Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u četvrtak je, tijekom rasprave o poduzetničkoj infrastrukturi, zatražila objašnjenje o zemljištu na kojem gradi Rimac, a koje mu je, tvrdila je, dodijeljeno za iznos manji od jedne lipe po kvadratu mjesečno. Zaključila je kako se radi o pogodovanju. Rimac je odgovorio na njene upite nizom činjenica u objavi na Facebooku, u kojoj je, između ostalog, rekao kako sve plaća sam i nema nikakvu garanciju od države. Više pročitaje u članku ispod:
Pao dogovor: Rimac će u Svetoj Nedelji raditi testnu stazu na 600 tisuća metara kvadratnih
Share via
Copy link
Powered by Social Snap