Pretraga

Još jedan radnik preminuo na Svjetskom u Katru: ‘Smrt je prirodan krug života’

A- A+

Nakon svih kontroverza koje prate Svjetsko prvenstvo u Katru i izgradnju stadiona na kojima se igraju utakmice, sada je objavljeno da je filipinski radnik poginuo dok je radio u organizaciji. Nesreća je prouzrokovana lošim upravljanjem viličarom.

Radnici u Katru, foto: Facebook; Sindikat graditeljstva Hrvatske

Strani mediji izvještavaju da je filipinski radnik poginuo je u Kataru dok je radio u organizaciji Svjetskog prvenstva – FIFA je objavila da je nesreća prouzrokovana lošim upravljanjem viličarom. Portal The Athletic piše kako se slučaj istražuje, ali da je gotovo sigurno da se radnik nije pridržavao sigurnosnih pravila. Sve je komentirao i šef organizacije Svjetskog prvenstva, Nasser Al Khater, piše Index.hr.

– Imamo iznimno uspješno organizirano Svjetsko prvenstvo i to je prvo što me pitate? Smrt je prirodan dio kruga života, neovisno dogodi li se dok spavate ili dok radite. Izrazili smo sućut njegovoj obitelji. Čudno mi je da je ta tema u fokusu, rekao je Al Khater.

Izdvojeni članak

‘Povećala se’ brojka preminulih radnika u Katru: Šef SP-a rekao da se broj kreće između 400 i 500

Podsjećamo, prošle godine je objavljeno da je čak 6.500 migrantskih radnika umrlo u Kataru otkako je najavljeno da će se Svjetsko prvenstvo ondje održati. Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e je na jednoj konferenciji u Los Angelesu imao niz bizarnih izjava, a između ostalog je rekao i kako su umrla samo tri radnika na stadionima. Tek prije nekoliko tjedana je voditelj Svjetskog je rekao da se broj poginulih ipak kreće između 400 i 500 preminulih. Više o tome pročitajte ovdje.

Nedavno je otkriveno i kako je izgledao smještaj radnika koji su sudjelovali u projektu. Njihovi stanovi su bili smješteni u industrijskom gradu Mesaieed, a nedavno je jedan TikToker uspio ući u iste, sada već napuštene objekte. Saznao je i tako da je u stanovima bilo smješteno osam do deset radnika. Kako izgledaju stanovi pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap