Pretraga

‘Povećala se’ brojka preminulih radnika u Katru: Šef SP-a rekao da se broj kreće između 400 i 500

A- A+

Svjetsko prvenstvo u Katru prate brojne kontroverze, a jedna od njih se tiče i građevinskih radnika koji su radili na izgradnji stadiona. Nakon prethodnih tvrdnji da je broj poginulih radnika na gradilištima tek 3, voditelj Svjetskog je rekao da se taj broj poginulih ipak kreće između 400 i 500 preminulih.

Radnici u Katru, foto: Facebook; SGH

Voditelj Svjetskog kupa, Hassan Al-Thawadi rekao je da je između 400 i 500 radnika migranata umrlo kao rezultat rada na projektima povezanim s prvenstvom – što je veća brojka nego što su katarski dužnosnici ranije naveli. To je rekao u intervjuu s Piersom Morganom koji je u ponedjeljak emitiran na TalkTV-u. Rekao je kako nema točan broj, da je to nešto o čemu se razgovaralo. Napomenuo je i kako je jedna smrt previše, piše CNN.

– Mislim da se svake godine zdravstveni i sigurnosni standardi na mjestima poboljšavaju, barem na našim gradilištima, gradilištima Svjetskog prvenstva, onima za koje smo mi odgovorni, sasvim sigurno, zaključio je Al-Thawadi.

Podsjećamo, prošle godine je objavljeno da je čak 6.500 migrantskih radnika umrlo u Kataru otkako je najavljeno da će se Svjetsko prvenstvo ondje održati. Gianni Infantino, predsjednik FIFA-e je na jednoj konferenciji u Los Angelesu imao niz bizarnih izjava, a između ostalog je rekao i kako su umrla samo tri radnika na stadionima. Više o tome pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

Predsjednik FIFA-e o lošim uvjetima rada u Kataru: ‘Koliko ja znam, umrla su samo tri radnika na stadionima’

Uz to, izašle su i informacije kako neki od radnika s prosvjeda nisu dobili plaću čak sedam mjeseci. Katarska vlada priznala je kako firme nisu isplaćivale plaće radnicima mjesecima unazad i kako će Ministarstvo rada isplatiti sve neisplaćene plaće. Dodatno, rekli su kako je sporna tvrtka i prije bila istraživana zbog neisplaćenih plaća, a situacija oko Svjetskog prvenstva ponovno ih je stavila pod povećalo javnosti. Više o tome pročitajte ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap