Pretraga

[VIDEO] Napokon otkriveno: Ovdje su živjeli radnici koji su izgradili stadione u Katru

A- A+

Mjesecima se govori o lošim uvjetima života radnika migranata koji su radili na izgradnji stadiona u Kataru. Sada je jedan TikToker uspio ući u stanove u kojima su ti radnici živjeli.

smještaj radnika katar

Smještaj radnika u Katru, foto: screenshot TikTok

Zbog sigurnosnih propusta, Rob Dawley se uspio probiti u prostore u kojima su živjeli radnici migranti u Katru. U pitanju je ogromno naselje u kojem se nalazi, po njegovoj procjeni, 25 do 30 potpuno praznih stambenih blokova. Stanovi su sada potpuno prazni, a uskoro će ih i srušiti kroz nekoliko mjeseci.

Inače, stanovi su smješteni u industrijskom gradu Mesaieed, a iako pristup istima nije dozvoljen, ovaj mladić je uspio ući u njih zahvaljujući simpatičnim zaštitarima koje je sreo. Upravo su mu oni rekli da je u ovim stanovima živjelo osam do deset radnika. Ipak, Dawley je rekao kako su u pitanju zaista veliki stanovi, sa sobama u kojima mogu biti smještene dvije do tri osobe. Ipak, rekao je da atmosfera u stanovima nije najugodnija.

Izdvojeni članak

‘Povećala se’ brojka preminulih radnika u Katru: Šef SP-a rekao da se broj kreće između 400 i 500

Podsjećamo, priliko izgradnje stadiona preminulo je oko 6.500 radnika, a donedavno su katarske vlasti tvrdile da je preminulo samo troje radnika. Nedavno su ipak priznali da je ta brojka ‘nešto veća’ i rekli da se broj kreće negdje između 400 i 500 preminulih. Više o tome pročitajte ovdje.

@dawleycb5 I found an abandoned apartment in Qatar👀 Ever wondered what it was like living in Qatar as a migrant worker☝️ #fyp #worldcup #qatar #doha #abandonedplaces ♬ original sound – Rob Dawley

Copy link
Powered by Social Snap