Pretraga

Požega: Napreduju radovi na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb, projekta vrijednog više od 12 milijuna kuna

A- A+

Radovi na izgradnji nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi napreduju punom parom. Radi se o projektu teškom više od 12 milijuna kuna, a nova zgrada Centra će se nalaziti samome centru grada, točnije u Županijskoj ulici.

Izgradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb | foto: Požeško-slavonska županija

Sredinom siječnja počela je izgradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb u Požegi, o čemu više možete pročitati ovdje. Kako piše službeni portal Požeško-slavonske županije, radovi napreduju brzo i prema utvrđenim planovima.

Centar se gradi u sklopu projekta pod nazivom ‘Novi centar za život u zajednici’, a vrijednost navedene investicije je 12.104.575 kuna. Većina navedenog iznosa je osigurana iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, točnije radi se o nepovratnim sredstvima u iznosu od 11.389.825 kuna. Projekt bi trebao biti finaliziran do kraja godine.

Izdvojeni članak

Požega dobiva novu zgradu Hitne medicine: Investicija vrijedna približno 14 milijuna kuna

U tijeku je druga faza projekta – izgradnja zgrade od 800 m²

Ravnatelj požeškog Centra, Vjekoslav Potočanac, je istaknuo kako su u dva mjeseca izgradnje nove zgrade, radovi došli gotovo do samoga krova.

– Za djelatnike našega Centra i za samu instituciju, ova zgrada puno će značiti. Sami radovi na zgradi dio su ukupne vrijednosti projekta, a vrijednost radova iznosi 7.400.000,00 kuna. Cilj projekta ‘Novi Centar za život u zajednici’ je unaprijediti infrastrukturne kapacitete Centra za socijalnu skrb Požega, a posebno s aspektom na proces deinstitucionalizacije koja se provodi na razini cijele Hrvatske, u čemu centri imaju ključnu ulogu, rekao je ravnatelj Potočanac te istaknuo kako će ukupna kvadratura nove zgrade biti oko 800 m², te će u potpunosti ispuniti sve što treba za rad samoga Centra.

Izgradnja nove zgrade Centra za socijalnu skrb | foto: Požeško-slavonska županija

Josipa Jurčić, administrator na izgradnji novoga Centra istaknula je kako su projektne aktivnosti podijeljene u četiri faze, s tim da je prva faza odrađena – Kupnja zemljišta i izrada projektno tehničke dokumentacije za građevinske radove.

– Druga faza je u tijeku, znači radi se o izgradnji zgrade, dok je dio treće faze u smislu nabavke vozila odrađen, a nabava opreme potrebnog namještaja, uređaja i IKT opreme će se odraditi naknadno, rekla je Jurčić te naglasila kako je četvrta faza projekta – Promocija horizontalnih načela politika EU također odrađena.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap