Pretraga

Dovršeni radovi na novoj srednjoj školi, nastava počinje na jesen

A- A+

Dvije godine od polaganja kamena temeljca privode se kraju radovi na gradilištu nove zgrade Srednje škole Donji Miholjac i pripadajuće nastavno-sportske dvorane. Na jesen počinje nastava, ali u jednoj smjeni.

Donji Miholjac | Donji Miholjac

Završeni su svi unutrašnji radovi, a u tijeku su vanjski. Slijedi asfaltiranje pristupnih cesta i postavljanje rasvjete. Prikuplja se sva dokumentacija potrebna za tehnički pregled, koji je, prema najavama ravnatelja škole Nenada Perića, planiran za mjesec dana, prenosi Glas Slavonije.

Istodobno se priprema i opremanje, koje će početi čim završi postupak javne nabave koji provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Ako ne bude nepredviđenih zastoja, ove jeseni učenici će se useliti u novu školu.

– Zasad se sve odvija prema planu i polako se ide prema samom kraju. Tehnički pregled planiran je za 13. lipnja. U tijeku je provjera prijavljenih dobavljača i od tri ponuđača Ministarstvo će odabrati najpovoljnijeg. Nakon toga slijedi opremanje i od jeseni bi trebala krenuti nastava u novoj školskoj zgradi, rekao je ravnatelj Perić.

Izdvojeni članak

U Osijeku se intenzivno radi: Grad je spreman prijaviti projekte u vrijednosti 440 milijuna kuna

Ravnatelj je komentirao i poskupljenje građevinskog materijala i utjecaj na ishod projekta.

– Velika je stvar bila što je financijska konstrukcija zatvorena, ali što je i izvođač radova kvalitetan. Svjedoci smo da se zbog skoka cijena građevnog materijala mnoga gradilišta zatvaraju i radovi obustavljaju. No u nas se to nije dogodilo. Prije pet godina pokrenuli smo stvari s mrtve točke i nakon dvije godine gradnje polako se približavamo kraju. Presretni smo, rekao je.

Copy link
Powered by Social Snap