Pretraga

Ruši se tvornica u centru Sesveta: Prenamjena zemljišta napravit će veliku promjenu

A- A+

Tvornica Badel u Sesvetama nalazi se južno od Zagrebačke ceste nakon križanja s Ulicom Ljudevita Posavskog. Prenamjena njenog zemljišta imat će velik utjecaj na cijeli kvart.

Tvornica Badel, Sesvete | Udruga Zelene i plave Sesvete

Na zemljištu tvornice prvi put se gradilo od 1930. do 1950. godine. Izgled tvornice najviše se oblikovao nakon doseljenja tvornice octa Zagreb 1958. godine zbog čega se stara tvornica nadograđuje i povećava. Zadnja značajnija investicija bila je 1969. godine.

Izdvojeni članak

Bliže smo izgradnji Branimirove do Sesveta: Tomašević nastavlja Bandićev prometni mega projekt

No, zemljište danas stoji  zapušteno i dugo vremena propada. Ideja oko rušenja cijelog kompleksa prvi put se pojavila na gradskoj skupštini 2017. godine, a pet godina kasnije se i ostvarila. Tada je cilj bio prenamijeniti zemljište kompleksa i izgraditi gradski trg, javni park uz potok Vuger i poslovno-stambeni objekt.

Tvrtka Sesvete park započela je s rušenjem, raščišćavanjem i reciklažom zgrada bivše tvornice Badel u središtu Sesveta. Pospremanje bi trebalo potrajati nekoliko mjeseci i bilo bi priprema za potpunu transformaciju ovog važnog prostora u mješovitu namjenu u skladu s GUP-om Sesveta. Nadamo se da će budući sadržaji podići kvalitetu života u Sesvetama i biti korak prema uređenju središnjeg dijela naše gradske četvrti. Očekujemo od Grada da će ovaj i druge projekte pratiti poboljšana prometna infrastruktura (konačno Branimirova i denivelacija pruge na Jelkovečkoj), napisala je Udruga u svojoj objavi. 

Copy link
Powered by Social Snap