Pretraga

Sigurnost na prvom mjestu: Grad započeo s izgradnjom nove prometne infrastrukture

A- A+

Kako bi svojim stanovnicima osigurao siguran put do doma Grad Virovitica odlučio je izgraditi novu prometnu infrastrukturu. Izgradio se prvi nogostup, a uskoro kreće i uređivanje posebnog pješačkog prijelaza.

Virovitica | foto: Google Maps

Nogostup je izgrađen kako bi se osigurao siguran put pješacima do prigradskog naselja.

Grad Virovitica započeo je s realizacijom investicije izgradnje prometne infrastrukture kojom se želi osigurati sigurniji prolaze pješaka prema prigradskom naselju. Novoizgrađeni nogostup povezuje Viroviticu s naseljem Rezovac, a izgrađen je na dionici od kružnog toka u Zlatnom polju do crkve u Rezovcu.

Sigurnost najranjivijih sudionika prometa

No, to nije jedini projekt. Uskoro kreće uređivanje pješačkog prijelaza, a kako navode iz Grada, sve u svrhu što veće sigurnosti najranjivijih sudionika prometa.

– Pošto je Iločka cesta, u kojoj se nalazi novi nogostup, vrlo zahtjevna što se tiče opterećenosti i gustoće prometa, Grad će u istoj urediti pješački prijelaz kako bi se osiguralo sigurno kretanje pješaka na toj dionici, navode.

Izdvojeni članak

POS-ove kuće u nizu za mlade obitelji: Grad želi osigurati što manju cijenu kvadrata

Kod obilježenog pješačkog prijelaza postavit će se i posebna regulacija s dvostrukim svjetlom koja će vozače upozoravati na pješake u prometu. Za izvođenje radova na uređenju pješačkog prijelaza u Iločkoj ulici, Grad Virovitica potpisao je ugovor s tvrtkom Signalgrad d.o.o. iz Rakitja.

Copy link
Powered by Social Snap