Pretraga

POS-ove kuće u nizu za mlade obitelji: Grad želi osigurati što manju cijenu kvadrata

A- A+

Grad Virovitica najavio je pokretanje izgradnje POS-ovih kuća u nizu za mlade obitelji koje će tako lakše doći do vlastitog doma u vlastitom gradu. U tijeku je izrada idejnih rješenja dva tipa kuća, za veće i manje obitelji.

Kuće u nizu, ilustracija | foto: Unsplash

Grad Virovitica projekt POS-ovih kuća u nizu započeo kako bi mlade obitelji slabijeg imovinskog statusa mogle imati vlastiti dom u vlastitom gradu.

Na svojim službenim stranicama Grad Virovitica objavio je novost o pokretanju projekta izgradnje POS-ovih kuća u nizu za mlade obitelji. Programom poticane stanogradnje kuća u nizu Grad želi izgraditi kuće za sve one, kako navode, koji se ne žele boriti s traženjem gradilišta, dozvolama, administracijom i majstorima.

U Virovitici se trenutno gradi više zgrada za višestambeno stanovanje, dok je izgradnja privatnih kuća potaknuta subvencioniranjem stambenih kredita od strane APN-a.

kuće u nizu

Kuće u nizu, ilustracija | foto: Grad Virovitica

Dva tipa kuća u nizu

Grad Virovitica ovih je dana dao u izradu idejna rješenja za dva tipa kuća, za veće i manje obitelji.

– Grad ima gradilišta u svom vlasništvu na lokaciji u Ulici Stjepana Redera, a za početak predložit će se izgradnja 10-tak takvih kuća s vlastitim malim dvorištem, navodi gradonačelnik Ivica Kirin.

Kako bi se osigurala što manja cijena kvadrature kuće Grad je spreman odreći se cijene zemljišta, izgradnje komunalne infrastrukture i komunalnog doprinosa te drugih mogućih troškova koji opterećuju izgradnju.

Izdvojeni članak

Demografsko graditeljstvo: Mlade obitelji dobivaju novac za izgradnju i adaptaciju kuća

Broj kuća ovisi o interesu mladih

Program poticane stanogradnje provodit će Razvojna agencija VTA, kao ustanova registrirana i certificirana za ove poslove. Nakon što se izradi idejno rješenje i prezentiraju buduće kuće, provest će se anketa o zainteresiranosti potencijalnih kupaca. Ako se pokaže da je interes još veći, isti model izgradnje kuća u nizu može se graditi u nastavku iste ulice.

– Grad Virovitica će dobiveno idejno rješenje staviti na uvid na svoju službenu stranicu kako bi zainteresirani mogli vidjeti parcele, izgled kuće, tlocrte i veličine prostorija i sl. te se i tako lakše odlučiti za prijavu, dodao je gradonačelnik Kirin.

kuće u nizu

Kuće u nizu, ilustracija | foto: Grad Virovitica, pazman.hr

Copy link
Powered by Social Snap