Pretraga

Šumarski fakultet pomaže u obnovi kutinskih šumskih prometnica u vrijednosti 736 tisuća eura

A- A+

Na području Kutine u punom jeku je sanacija šumskih prometnica. Riječ je o projektu Grada Kutine koji se realizira u suradnji sa Šumarskim fakultetom u Zagrebu i Razvojnom agencijom Mrav. Ukupna vrijednost projekta je 736.000 eura.

Kutina

Kutina | foto: Grad Kutina

Projekt obuhvaća obnovu četiri važne šumske prometnice, a financiranje je u punom iznosu osigurano iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iz Grada Kutine ističu kako su šumske prometnice od velike važnosti za komunikaciju lokalnog stanovništva i razvoj kutinskog kraja.

– One će poboljšat komunikaciju između naših prigradskih naselja, ali i našim sugrađanima će olakšati dostupnost vlastitim parcelama na spomenutom području. Ako gledamo širu sliku, projektima poput Turskog stola kraj kutinskog bazena, Crkvenog jarka na Moslavačkoj gori i ovih šumskih prometnica, mi zapravo olakšavamo dostupnost brojnim turističkim i prirodnim ljepotama našeg kraja kako bi iste sugrađani mogli koristiti i u rekreativne svrhe, bilo da odaberu pješačenje ili bicikliranje kao način istraživanja, poručuje gradonačelnik Zlatko Babić.

Izdvojeni članak

Veliki projekti u Kutini: Potpisan ugovor za pročistač vode, radovi na povećanju deponija

Dodaje i kako uređenje šumskih prometnica nije jedini projekt za koji je Grad Kutina uspješno povukao sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda. Naime, kroz navedeni Fond ukupno se sufinancira 7 projekata u kojima je Grad Kutina nositelj. Riječ je o rekonstrukciji društvenog doma i dogradnja dječjeg vrtića u Banovoj Jarugi, dječjem igralištu u Kutinskoj Slatini, te uređenju  i opremanju poučnih staza Crkveni jarak i Turski stol.

Kakva su infrastrukturna ulaganja u Kutinu obilježila proteklih 12 mjeseci pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap