Pretraga

Uskoro kreće gradnja najvećeg hrvatskog nebodera? Izdane su dvije građevinske dozvole

A- A+

Iz Grada Zagreba su nam potvrdili kako su krajem prošlog mjeseca tvrtki ROTOR JUG d.o.o. izdali dvije građevinske dozvole za čestice kod remetinečkog rotora. Upravo se na tom području već desetak godina planira gradnja najvećeg hrvatskog nebodera, a koji bi se trebao zvati ‘Jarun panorama’. Izdanim građevinskim dozvolama je odobreno građenje konstrukcije za zaštitu građevinske jame kao prve faze građenja dviju građevina, temeljem pravomoćnih lokacijskih dozvola kojima je određeno fazno građenje drugih objekata.

rotor

Remetinečki rotor | Foto: Grad Zagreb

Ti drugi objekti podrazumijevaju: stambeno-poslovne građevine 3 podzemne etaže i pet nadzemnih volumena od kojih je jedan visine prizemlja, dok su ostala četiri volumena visine 21 nadzemne etaže, na novoformiranoj građevnoj čestici označenoj k.č.br. 836, k.o. Blato, koja odgovara kazeti M1 određenoj Urbanističkim planom uređenja Remetinec Rotor- zapad, potvrdio nam je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, dr. sc. Dinko Bilić.

– Idejni projekt koji je sastavni dio lokacijske dozvole izrađen je u razradi prvonagrađenog rada na provedenom javnom arhitektonskom natječaju temeljem Programa za provedbu javnog arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja građevina u kazeti M1 zapadno od rotora Remetinec koji je utvrdilo Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, a verificirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, rekli su nam iz zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Urbanistički plan uređenja Remetinec Rotora – zapad možete pogledati u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Nadalje, određeno je i fazno građenje poslovne građevine s hotelom i trafostanicom koja se sastoji od 4 podzemne etaže garaža te 3 nadzemna volumena koji su međusobno povezani u prizemlju ulaznim jednoetažnim prostorom (svaki volumen je različite visine: toranj A je visine 38 nadzemnih etaža, toranj B je visine 9 nadzemnih etaža, a toranj C ima 16 nadzemnih etaža) na novoformiranoj građevnoj čestici označenoj k.č.br. 809/1, k.o. Blato, koja odgovara kazeti M2 određenoj Urbanističkim planom uređenja Remetinec Rotor- zapad.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

Tko su zaposlenici Rotor Juga?

Inače, ROTOR JUG d.o.o. je u 2020. godini imao 10,16 milijuna kuna, a u 2019. 1,73 milijuna kuna prometa. Dobit u 2020. godini je bila 9,01 milijuna kuna, a u godini prije 940.000 kuna. Tvrtka nema vidljivih zaposlenika prema dostupnim bazama podataka, a Robert Hagen je direktor kao što je i direktor tvrtke Rotor stanovi.

Idejni projekt koji je sastavni dio lokacijske dozvole, izrađen je u razradi prvonagrađenog rada na provedenom javnom arhitektonskom natječaju temeljem Programa za provedbu javnog arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja građevina u kazeti M2 zapadno od rotora Remetinec kojega je utvrdilo Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, a verificirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, rekao je pročelnik Ureda.

Iako smo zatražili spomenute građevinske dozvole, iz grada su nam rekli budući da članak 120. Zakona o gradnji izričito propisuje kome, i na koji način upravno tijelo graditeljstva dostavlja građevinsku dozvolu (s projektom i bez njega), Gradski ured nije ovlašten dostavljati navedeno.

Copy link
Powered by Social Snap