Pretraga

Video: Eksplozija i požar na gradilištu mosta Počitelj

A- A+

Most Počitelj, jedan od najvažnijih segmenata Koridora V c kroz Bosnu i Hercegovinu ponovno puni medijske stupce. Nakon što je konačno aktualna sanacija pukotine betonske konstrukcije i najavljeno veliko otvorenje uoči ljeta, na mostu je došlo do eksplozije i požara čija je snimka u kratko vrijeme postala viralna. Konstrukcija mosta navodno nije ugrožena, za uzrok incidenata je generator za struju.

požar na mostu Počitelj

požar na mostu Počitelj | foto: Vatrogasci Čapljina

Izgradnja Koridora V c kroz Bosnu i Hercegovinu, konkretno mosta Počitelj, ponovno je predmet skandala. Naime, kako izvještavaju mediji iz susjedstava, prije nekoliko dana na gradilištu je izbila eksplozija popraćena požarom.

Izdvojeni članak

Konačno rješenje za most Počitelj, spasit će ga Slovenci, otvorenje pred ljeto

Ovu informaciju, kao i snimku događaja, objavio je prvi Nermin Leto na svom Youtube kanalu. Leto inače prati sve radove i sve što je vezano za izgradnju Koridora V c. ‘Eksplozija i požar na mostu Počitelj. Eksplodirao generator za struju. Most nije ugrožen’, napisao je Leto.

Požar koji je uslijedio nakon eksplozije gasili su vatrogasci iz Čapljine čije su se fotografije intervencije također proširile internetom. Unatoč tomu, službenih detalja o incidentu nema.

Treba istaknuti kako je most Počitelj trebao biti davno završen. No, sredinom prošle godine otkrivene su pukotine na betonskoj konstrukciji koje su potom išle u sanaciju prema rješenju slovenske projektantske kuće Ponting. Pukotine su navodno sanirane, a most bi trebao biti pušten u funkciju prije ljetne sezone.

Doznajte ovdje mišljenje struke zašto je most Počitelj napukao.

Copy link
Powered by Social Snap