Pretraga

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati novi muzej u Wisconsinu

A- A+

Njujorški studio Ennead Architects predstavio je svoj dizajn za zgradu Milwaukee Public Museum u Wisconsinu, koja će se sastojati od niza zaobljenih struktura oblikovanih geološkim formacijama tog područja. Bit će smješten u gradskoj četvrti Haymarket, sjeverno uz rijeku Milwaukee od sadašnje zgrade muzeja u kojoj se nalaze gradske prirodoslovne zbirke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ennead Architects (@enneadarchitects)

Studio je surađivao s arhitektom rekorda Kahlerom Slaterom na dizajnu koji se temelji na glacijalnoj aktivnosti koja je utjecala na geologiju regije i obližnjeg državnog parka Mill Bluff. Nacrti za strukturu pokazuju niz zaobljenih omotača s užlijebljenim rubovima na betonskoj i staklenoj fasadi koji označavaju geološku slojevitost drevnih morskih gomila prisutnih u Mill Buff State Parku.

– Dizajn novog muzeja podsjećat će na geološke formacije sadržane u državnom parku Mill Bluff, simbol raznolikosti krajolika regije formiranih kretanjem vode kroz vrijeme, rekli su Ennead Architects.

Zaobljeni uglovi pročelja dizajnirani su tako da upućuju na eroziju i trošenje ledenjačkih krajolika koji su oblikovali veći dio Wisconsina. U podnožju strukture beton će biti odrezan kako bi se omogućili veliki stakleni prozori koji će otvoriti unutrašnjost muzeja javnosti i propuštati svjetlost.

Izdvojeni članak

Objavljeno kako bi mogao izgledati novi neboder u centru Londona: Zvat će se 55 Bishopsgate

Trakasti prozori nastavit će se uz fasadu u asimetričnim intervalima, stvarajući varijacije u slojevitom betonu. Primarni oblici muzeja bit će dovoljno razmaknuti da omoguće nasipe. Tri glavna ulaza omogućit će pristup zgradi s ulice.

– Konvergencija triju rijeka Milwaukeeja, Milwaukee, Kinnickinnic i Menomonee, nadahnjuje interijer muzeja, čija tri različita ulaza dočekuju posjetitelje u dinamičnom prostoru okupljanja, rekli su iz studija.

Struktura muzeja

Muzej na pet katova imat će 18.580 četvornih metara zajedničkog i izložbenog prostora raspoređenog po strukturama. Na gornjim razinama staklene staze će povezivati ​​strukture, dopuštajući dodatnom svjetlu da prati protok između različitih programa. Središte zgrade bit će isklesano kako bi se stvorio atrij od pet katova. To će služiti kao javni prostor koji dočekuje posjetitelje muzeja i za okupljanje javnosti prije ulaska u izložbe.

– Fluidni raspored zgrade omogućit će posjetiteljima da pregledaju različite izložbene katove i uživaju u pogledu iza kulisa na prostore za zbirke, predmete i uzorke koji su obično bili skriveni iza zatvorenih vrata, rekli su iz Ennead Architects.

Izložbu će dizajnirati dizajnerski studio Thinc sa sjedištem u New Yorku, a uključivat će stalne galerije kao i prostor za izmjenu višeosjetilnih instalacija. Na posjedu će biti prisutna dva vrta, jedan u prizemlju i jedan na krovu. Arhitektonski studiji surađivat će s dizajnerima krajolika GGN kako bi osigurali da flora uključuje vrste autohtone u regiji. Osim izložaka, u muzeju će se nalaziti i planetarij te obrazovni i istraživački prostor.

Studio Ennead Architects je radio na brojnim drugim strukturama koje su posvećene znanosti, uključujući najveću zgradu na svijetu posvećenu astronomiji u Šangaju i renoviranje Eskenazi muzeja IM Peija u Indiani.

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati novi muzej u Wisconsinu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap