Pretraga

Fratar i suučesnica dobili uvjetnu kaznu zbog prodaje crkvenog zemljišta: Moraju vratiti 9,8 milijuna kuna

A- A+

U četvrtak su na splitskom Županijskom sudu kažnjeni fratar Šime Nimac zbog zlouprabe položaja tijekom prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi i bankarica Jasmina Bilonić zbog poticaja na nedjelo. Dosuđene su uvjetne zatvorske kazne od godinu dana uz rok kušnje od četiri godine.

Crkva sv. Nikole, Baška Voda | Baška Voda

Nepravomoćnu presudu objavio je sudac Dinko Mešin, a fra Šime i bankarica mirno su saslušali presudu i sudnicu napustiti bez komentara. Ako presuda postane pravomoćna, kažnjeni će morati vratiti 9,8 mlijuna kuna, iznos koji je fra Šime prebacio na vlastiti račun nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi, i to na nagovor Jasmine Bilonić, prenosi HRT.

Izdvojeni članak

Dvije godine nakon potresa počinje obnova crkve u Palmotićevoj

Na zadnjem ročištu, u srijedu, prije presude optuženi su priznali krivnju i pokajali se, nakon što su deset godina krivnju poricali.

– Zadnjih deset godina moj život je išao u smjeru u kojem nisam planirao, a moglo je to biti puno drugačije, tako da sam iz svega izvukao povuku. Meni je jako žao što je došlo do ovoga, iskreno se kajem i u budućnosti mogu obećati kako neću ništa od ovog ponoviti, rekao je fra Šime Nimac.

Izdvojeni članak

Crkvi obnova ide bolje nego državi: Za 50 sakralnih objekata izdvojeno 1,2 milijarde kuna iz Fonda

– Svojim sam postupanjem dovela svoje kolege i nadređene u nezgodnu situaciju. Neću ništa slično više ponoviti jer mi je ovo bila jedna vrsta škole, rekla je Bilonić.

Copy link
Powered by Social Snap