Pretraga

Dvije godine nakon potresa počinje obnova crkve u Palmotićevoj

A- A+

Iako je od potresa u Zagrebu prošlo skoro dvije godine, dijelovi grada još uvijek čekaju obnovu. Dočekala ju je i crkva u Palmotićevoj ulici koja je jedna od građevina koje su najviše nastradale. Podsjećamo da se u Župi Presvetog Srca Isusova urušio svod.

Župa Pesvetog Srca Isusova, Palmotićeva | Screenshot/GoogleKarte

Kako piše Zagreb.info, obnova crkve u Palmotićevoj ulici počinje u ponedjeljak 14. ožujka. To su saznali u razgovoru sa župnikom u Palmotićevoj, Ivanom Matićem.

– Nakon hitne sanacije u ponedjeljak započinje konstrukcijska obnova. Dakle, zatvaramo baziliku i krećemo u rekonstrukciju svoda, temelja, tornjeva i to su ogromni zahvati, ispričao nam župnik Ivan Matić.

Izdvojeni članak

Slijedi obnova Medicinskog fakulteta: Vlada odobrila 377 milijuna kuna potpore

Naglašava i koji je rok za upotrebu sredstava Europske unije iz Fonda solidarnosti.

– Sredstva Europskog fonda solidarnosti treba potrošiti do 23.6., a mi smo sa izvođačem radova potpisali ugovor na dvije godine, rekao je župnik Matić i napomenuo da se tako veliki zahvati na crkvi ne mogu napraviti u tek nekoliko mjeseci.

Izdvojeni članak

Tomašević položio kamen temeljac i otvorio radove od 11 milijuna kuna na područnoj školi

Komentirao je i obnovu okolnih građevina u Donjem gradu Zagreba koje su također nastradale u potresu.

– Ono ruglo na uglu Petrinjske i Boškovićeve, prijeti već dvije godine našim sugrađanima. Obećali su da će osigurat, pa da će maknut, a ništa od toga. Za većinu zgrada u centru grada problem su vlasnički odnosi, a čini mi se da cijela obnova Zagreba ide vrlo sporo i teško, zaključio je župnik.

Dvije godine nakon potresa počinje obnova crkve u Palmotićevoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap