Pretraga

Jedan od najmodernijih stadiona u regiji bez licence, 32 milijuna za ‘Lagator’ bačeno u vjetar

A- A+

U Općini Loznica u Srbiji prije dvije godina započela izgradnja stadiona Lagator, koji je trebao postati jedan od najmodernijih stadiona u regiji. Vrijednost investicije iznosila je 32 milijuna eura, a ova nogometna građevina trebala je u konačnici nositi UEFA licencu četvrte kategorije. No to se, čini se, neće dogoditi. Srpski nogometni savez ‘Lagatoru’ ne želi izdati licencu zbog brojnih propusta pri gradnji.

stadion lagator

stadion lagator | foto: screenshot YT

U Loznici (Srbija) dvije godine gradio se stadiona Lagator kapaciteta 8.000 gledatelja, vrijedan 32 milijuna eura. Trebao je to biti jedan od najmodernijih stadiona u regiji, no nešto je pošlo po zlu. Projekt je realiziran, a Srpski nogometni savez ne želi stadionu dati licencu, te je on u ovom trenutku neupotrebljiv, piše index.hr .

Izdvojeni članak

Velebna Opus arena ostaje bez struje, agregat pokriva samo 60 posto napajanja, Osijek pisao HEP-u

Naime, stadion Lagator navodno je daleko nižeg standarda nego što je predviđeno za izdavanje UEFA-ine licence i četvrte kategorije. Sektori na tribinama su nepodijeljeni, stadion ima previše mrtvih kutova, zaštitna ograda u prvim redovima je predebela, a problem je i nedovoljna udaljenost terena od tribina. Svlačionice i prostorije za službene osobe nisu dovoljno prostrane, hidroizolacija nije dobro postavljena, a tuneli za ulazak autobusa u stadion nisu dovoljno visoki. Pogledajte video:

Stadion iz zraka izgleda lijepo, no to je samo fasada koja nije dovoljna za održavanje utakmica međunarodnog karaktera. Srpski mediji pišu kako se ovakav rasplet jedne od najperspektivnijih nogometnih priča u Srbiji nije očekivao. Reflektori stadiona testirani su u svibnju, kada je postavljen i hibridni teren. Tada se već planirao otvorenje.

Doznajte ovdje kojih bi se 7 stadiona uskoro trebalo graditi u Hrvatskoj.

Copy link
Powered by Social Snap