Pretraga

Velebna Opus arena ostaje bez struje, agregat pokriva samo 60 posto napajanja, Osijek pisao HEP-u

A- A+

Najmoderniji stadion u Hrvatskoj, Opus Arena NK Osijeka, muči muku s napajanjem električnom energijom. Unatoč velikom ulaganju u suvremeni sustav rasvjete za vrijeme četiri do sada odigrane utakmice nestalo je struje. Problem je kulminirao prošlog vikenda kada je nestanak struje utakmicu poremetio u nekoliko navrata. NK Osijek zahtjeva rješenje od HEP-a.

Opus arena

Opus arena | foto: NK Osijek

Novi stadion NK Osijeka jedinstven je u Hrvatskoj, između ostalog, i po tomu što ima dva velika semafora u jugoistočnom i sjeverozapadnom kutu, kao i najmodernija rješenja po pitanju rasvjete i ozvučenja. No, čini se, slaba je to utjeha kada moderne dodatke stara HEP-ova mreža ne podržava.

Opus Arena ima svoj agregat, koji pokriva oko 60 posto potreba napajanja stadiona. No ako agregat održava rasvjetu na stadionu, pogasila bi se ostala svjetla, reklame, semafor i svjetleća fasada stadiona. Uz to, struje bi nestajalo i u dijelu naselja uz stadion, piše indeks.hr.

Izdvojeni članak

Nagrade KOLOS za izvrsnost u graditeljstvu – trijumf stadiona NK Osijeka i Pelješkog mosta

Pretpostavka je kako je stadion sa svojim potrebama preopterećenje za postojeću HEP-ovu mrežu u tom dijelu grada i trafostanicu na koju je spojen. Za ovaj problem neće biti lako pronaći rješenje, a jedna od mogućnosti je da NK Osijek kupi još jedan agregat. O problemu se NK Osijek oglasio na svojoj službenoj stranici. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Stadion Opus Arena, koji zadovoljava UEFA IV kategoriju, ima dostatnu zakupljenu priključnu snagu te rezervno napajanje u obliku agregatskog postrojenja. S obzirom na to da su se dogodili nepoznati uzroci u elektroenergetskom sustavu opskrbljivača električnom energijom, a koji su posredno i neposredno utjecali na pričuvni sustav napajanja stadiona za vrijeme utakmica NK Osijek – Adana Demirspor i NK Osijek – HNK Gorica, dana 22.08.2023. uputili smo dopis u HEP ODS d.o.o. kao isporučiteljem električne energije za službenim očitovanjem o štetnim događajima koji su nastupili tijekom navedenih utakmica’, stoji u priopćenju.

Pogledajte video kako je uoči otvorenja izgradnja nova novcata Opus arena.

Copy link
Powered by Social Snap