Pretraga

Mala općina odlučila je pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja s 50.000 kuna za gradnju kuće

A- A+

Mala slavonska Općina Gorjani odlučila je pomoći mladim obiteljima u rješavanju njihova stambenog pitanja i to isplatom iznosa od 50.000 kuća kao pomoć za izgradnju obiteljske kuće. Poziv za potpore otvoren je do kraja godine ili do iskorištenja predviđenih sredstava, a ovo su uvjeti koje svi koji se odluče prijaviti moraju ispunjavati.

Obiteljska kuća, ilustracija | foto: freepik

Općina Gorjani smještena je nedaleko od grada Đakova, a prema popisu stanovništva iz 2011. godine u njoj je živjela 1591 osoba.

Slavonska Općina Gorjani objavila je na svojoj službenoj stranici Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje sredstava pri rješavanju stambenog pitanja na području općine u 2021. godini.

Kako iz Općine navode, ovim Javim pozivom planira se rješavanje stambene problematike mladih obitelji.

Pomoć za izgradnju kuće

Javnim pozivom želi se potaknuti mlade obitelji da se prijave za korištenje bespovratnih sredstava u okviru mjere ‘Financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće’.

– Glavni cilj koji se želi postići je uspostaviti učinkovit, efikasan i operativan sustav mjera i aktivnosti koje će rezultirati poticanjem povratka, ostanka i naseljavanja na području Općine Gorjani, a sve u svrhu demografske revitalizacije, navode iz Općine.

Natječaj pod pojmom ‘mlada obitelj‘ podrazumijeva podnositelja/icu zahtjeva, supružnika/icu i djecu ako ih imaju, ali pod uvjetom da su oba bračna druga mlađa od 40 godina. Također, korisnici mjera mogu biti i one obitelju u kojima je jedan od supružnika u stalnom radnom odnosu.

Izdvojeni članak

Gradska građevinska zemljišta postaju gradilišta za kuće osam mladih obitelji

– Podnositelj zahtjeva, koji je vlasnik građevinskog zemljišta, a namjerava graditi obiteljsku kuću/stambeni objekt na području Općine Gorjani počevši od 12.03.2021. godine može ostvariti pomoć za gradnju u iznosu od 50.000,00 kuna pod uvjetom da gradnja iste nije započeta prije 12.03.2021. godine, navodi se u Javnom pozivu.

Prijava za ostvarivanje pomoći u izgradnji obiteljske kuće moguća je tijekom cijele godine ili do iskorištenja sredstava planiranih u jednoj proračunskoj godini. Oni koji ostvare pravo na dobivanje sredstava pomoći u roku od četiri godine od zaključenja ugovora o financiranju dužni su završiti građevinu te sebe i članove svoje obitelji prijaviti na adresi novonastale obiteljske kuće i novo prebivalište zadržati deset godina.

 

Copy link
Powered by Social Snap