Pretraga

Gradska građevinska zemljišta postaju gradilišta za kuće osam mladih obitelji

A- A+

Osam mladih obitelji iz Slavonskog Broda potpisalo je ugovore o osnivanju prava građenja obiteljskih kuća na gradskim građevinskim zemljištima. Grad Slavonski Brod do sada je raspisao ukupno 14 Javnih natječaja za ostvarivanje prava građenja koji su rezultirali potpisivanjem čak 49 ugovora za prava građenja obiteljskih kuća na gradskom zemljištu.

Obiteljska kuća, ilustracija | foto: Pexels

U ime Grada ugovore s osam mladih obitelji potpisao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Nakon četrnaestog po redu Javnog natječaja za ostvarivanje prava građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima potpisani su ugovori s osam mladih obitelji koji su to pravo ostvarili. Brojka sklopljenih ugovora time je narasla na 49 od trenutka početka provođenja mjere.

Gradonačelnik Duspara čestitao je svim obiteljima koje su ostvarile pravo građenja obiteljskih kuća na gradskim zemljištima.

Uskoro novi natječaj

Na provedeni Javni natječaj zabilježen je do sada najveći odaziv mladih obitelji od kada je Grad počeo provoditi mjeru ostvarivanja prava građenja na gradskim zemljištima.

–  Ukupno smo zabilježili 17 prijava, a upravo zbog tako velikog odaziva uskoro nastavljamo s raspisivanjem još jednog natječaja na temelju kojeg će se obitelji ponovno moći kandidirati za gradska zemljišta kako bi sagradili svoje obiteljske kuće i time riješili stambeno pitanje, rekao je gradonačelnik Duspara.

Izdvojeni članak

POS-ove kuće u nizu za mlade obitelji: Grad želi osigurati što manju cijenu kvadrata

Temeljem natječaja raspisanog u veljači ove godine u ponudi se nalazilo deset gradskih zemljišta koja se nalaze u Naselju Marka Majstorovića, Ulici Joze Martinovića, Naselju kardinala Franje Kuharića, Ulici Augustina Kažotića te Dunavskoj ulici. Osam od njih uskoro će postati gradilišta obiteljskih kuća.

– Uz pomoć ove mjere, mlade obitelji stječu pravo građenja obiteljskih kuća na zemljištu u vlasništvu Grada na razdoblje od 99 godina, za što plaćaju mjesečnu naknadu, a nakon ishođenja sve potrebne dokumentacije mogu odmah započeti s radovima izgradnje obiteljske kuće da pri tome ne moraju odmah izdvajati znatna financijska sredstva za kupnju zemljišta, navode iz Grada.

Izdvojeni članak

Ponovno kreću APN-ovi krediti za mlade: Ovo su uvjeti za prijavu koje morate ispunjavati

Nakon deset godina obitelji mogu otkupiti zemljište pri čemu se njegova cijena umanjuje za ukupan iznos uplaćenih naknada za pravo građenja.

– Osim ove mjere, Grad Slavonski Brod mladim obiteljima nudi i nove stanove koje gradi u Naselju Marka Majstorovića. Do danas su izgrađene četiri zgrade s ukupno dvadeset i četiri stana, a gradi se i peta zgrada u kojoj će uskoro još 10 mladih obitelji pronaći svoj dom.

Osam obitelji ostvarilo pravo izgradnje obiteljske kuće na gradskom zemljištu | foto: Grad Slavonski Brod

Copy link
Powered by Social Snap