Pretraga

Meka za mlade obitelji: Slavonski Brod daje gradska zemljišta za izgradnju kuća

A- A+

Slavonski Brod postaje prava stambena meka za mlade obitelji. Ovaj grad otvorio je vrata novih životnih mogućnosti ponudivši mladim obiteljima izgradnju obiteljskih kuća na novih 16 parcela. Do sada je već više od 80 mladih obitelji na ovaj način ostvarilo pravo na građenje obiteljskih kuća na gradskom građevinskom zemljištu, a nekretnine se mogu otkupiti nakon deset godina.

Slavonski Brod gradsko zemljište

Obiteljske kuće na gradskom zemljištu u Slavonskom Brodu | Foto: Grad Slavonski Brod

Pravo građenja obiteljskih kuća s mogućnošću otkupa nekretnina, prema novom Natječaju bit će moguće na 16 gradskih zemljišta. Dva se nalaze u Ulici Vida Došena, jedno je u Ulici Marka Majstorovića, dva su u Ulici Davida Bogdanovića, pet ih je u Mosorskoj ulici, jedno u Dunavskoj ulici te još pet u Splitskoj ulici.

Izdvojeni članak

Slavonski Brod ima novu zgradu sa stanovima za najam, dostupni mladim obiteljima od 338 eura mjesečno

Pravo građenja na spomenutim nekretninama osniva se radi izgradnje obiteljske kuće na 99 godina uz mogućnost otkupa nakon deset godina, za vrijeme čega se plaća mjesečni najam. Nakon deset godina, sve do tada uplaćene najamnine uračunavaju se u otkupnu cijenu zemljišta. Isto tako, otkup nakon deset godina nije obvezan.

Rok za prijavu na Natječaj je do 3. studenoga 2023. godine. Prikupljene ponude otvorit će se na javnoj sjednici Povjerenstva za otvaranje ponuda u zgradi Gradske uprave 6. studenoga 2023. godine u 9:00 sati u Slavonskom Brodu.

Slavonija je prepuna poljoprivrednih zemljišta na kojima bi se potencijalno mogli sagraditi stambeni objekti. Pogledajte ovdje kako poljoprivredno zemljište prenamijeniti u građevinsko.

Copy link
Powered by Social Snap