Pretraga

Galerija: Izgradnja vanjskih bazena u ravnici, 4 cjeline u jednom kompleksu

A- A+

U tijeku je izgradnja rekreacijskih bazena na Vijušu. Slavonski Brod će nakon unutarnjih, napokon dobiti i svoje vanjske bazene. Na gradski bazenski kompleks dogradit će se novi vanjski dio od četiri odvojene cjeline i nalazit će se u sastavu sportskog kompleksa ‘Vijuš’. Izgradnja bazena i pratećih sadržaja započela je u veljači, a prvi bi kupači u novim bazenima trebali zaplivati već u lipnju. Izvođač radova je zagrebačka tvrtka ‘Gic Gradnja’, a vrijednost projekta je veća od četiri milijuna eura.

Izgradnja vanjskih bazena u Slavonskom Brodu6

Izgradnja vanjskih bazena u Slavonskom Brodu | Foto: Grad Slavonski Brod

Brođani će uskoro moći uživati u novim vanjskim bazenima u sklopu sportskog kompleksa ‘Vijuš’. Rekreacijski bazeni obuhvaćat će četiri odvojene cjeline, bazen za djecu s prskalištem, bazen s masažama, odnosno jacuzzi namijenjen za korištenje odraslih posjetitelja, bazen za učenje plivanja te vodeni park. Između bazena, predviđeno je i oblikovanje zelenog otoka.

Iz Grada Slavonskog Broda napomenuli su da će se dječji bazen sastojati od malog tobogana, vodenog drveta, vodenih topova i rotirajuće mete te će biti funkcionalno povezan s prostorom prskališta koji ima vodene lukove i podne mlaznice. Vodeni park, centralnu atrakciju projekta, činit će najveći bazen s vodenim tornjem, pet tobogana i dvije kante za prskanje.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 4.543.991,16 eura s PDV-om. Izvođač radova je zagrebačka tvrtka ‘Gic Gradnja d.o.o.’ Rok za realizaciju radova je četiri mjeseca, odnosno do lipnja ove godine pa će se stanovnici Slavonskog Broda u njima moći rashladiti već ovog ljeta.

Podsjetimo, otvoreni bazeni u Slavonskom Brodu grade se unutar sportskog kompleksa ‘Vijuš’ koji već sadrži zatvorene bazene, a pušteni su u rad u rujnu 2013. godine. Sadrže tri zatvorena bazena s pratećim poslovnim prostorima, trgovinu, dva ugostiteljska objekta, manju sportsku dvoranu, prostor za fitness, saunu, kupelj i solarij.

Izdvojeni članak

Betonske oaze za uživanje: Od pogleda na najveće bazene svijeta zastaje dah

Projekt signalizacije i vizualnog identiteta Gradskog bazena Rovinj dobio je priznanje za grafički dizajn na festivalu Zagreb Design Week. Pogledajte ovdje kako izgleda dizajn.

Copy link
Powered by Social Snap