Pretraga

Najam državnih nekretnina: U Zagrebu bitka za Ilicu i garaže, u Rijeci početni najam preko 3.700 eura

A- A+

Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Najviše je lokala ponuđeno za najam u Zagrebu, od čega čak pet u Ilici, a dobra prilika za najam atraktivnog prostora je i u osječkoj Tvrđi, te u središtu Rijeke. Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada.

poslovni prostori za najam

poslovni prostori za najam | foto: Državne nekretnine

U Zagrebu je država za najam ponudila 19 poslovnih prostora od kojih su tri garaže. Prostori se većinom nalaze u užem i širem centru Zagreba, pozicionirani su u prizemljima uličnih zgrada na frekventnim lokacijama, a početne cijene zakupa prostora u Zagrebu kreću se od približno 35 eura po četvornom metru pa do gotovo 2.800 eura ovisno o kvadraturi i lokaciji. U Rijeci je pak ponuđeno pet poslovnih prostora, među kojima su dva površine preko 100 kvadrata, te im početna cijena najma doseže gotovo 3.800 eura. U Osijeku se pak za najam nudi manji poslovni prostor na izuzetno atraktivnoj lokaciji, u netom obnovljenoj Tvrđi.

Izdvojeni članak

Priuštivi najam u Zagrebu i na Jadranu utopija, ponuda stanova sve manja, cijene divljaju

5 poslovnih prostora u Ilici

Među najatraktivnijim poslovnim prostorima u glavnom gradu ističu se dva poslovna prostora na adresi Ilica 54. Jedan ima površinu 21,22 kvadrata i početnu cijenu od 373,47 eura, a drugi je površine od 54,35 četvornih metar, te ima početnu cijenu od 956,56 eura. U ponudi su također još tri poslovna prostora u Ilici, nešto dalje o samog središta grada, na kućnim brojevima 87, 188 i 194, površine od 32 do 48 kvadrata čija početna cijena najma ne premašuje 550 eura.

Kada je u pitanju Zagreb valja spomenuti i poslovni prostor na Britanskom trgu 6, površine 24,16 kvadrata čija je početna cijena najma 425,22 eura, te prostor u Radićevoj ulici 11 čijih se 23,65 kvadrata nudi u najam po početnoj cijeni od 606,81 eura.

poslovni prostori za najam

poslovni prostori za najam | foto: Državne nekretnine

Nakon dosadašnjih natječaja na kojima je bio vrlo dobar interes za ponuđenim garažama, Državne nekretnine su i na ovom natječaju među zagrebačkim prostorima oglasile natječajem tri garaže, a nalaze se u ulici Svetice te u Ujevićevoj i Radauševoj ulici. S obzirom na početne cijene od tridesetak eura po kvadratu i činjenicu da se garaže nalaze okružene stambenim zgradama čiji stanari godinama muče muku s nedostatkom parkirališnog prostora, za najam ovih nekretnina očekuje se prava bitka.

Izdvojeni članak

Cijene garaža u Zagrebu dostigle stanove? Kvadrat garaže prodaje se za preko 2.000 eura

Papreno u Rijeci, povoljno u Osijeku

U Rijeci je ponuđeno pet poslovnih prostora među kojima se ističe onaj na adresi Janeza Trdine 9A, površine 133, 65 kvadrata, čija je početna cijena najma čak 3.747,20 eura! Ništa manje atraktivan nije ni prostor na adresi Brajda 4b, površine 158 kvadrata za koji je početna cijena najma 3.476 eura.

U Osijeku pak potencijalni zakupci mogu razgledati i podnijeti ponudu po ovom natječaju za dva poslovna prostora od kojih je jedan smješten u netom obnovljenoj Tvrđi. Riječ je o nekretnini na izuzetno atraktivnoj lokaciji, pogodnoj za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Prostor je površine 58,41 kvadrata, a početna cijena najma iznosi 548,47 eura što predstavlja izuzetno povoljnu ponudu.

poslovni prostori za najam

poslovni prostori za najam | foto: Državne nekretnine

poslovni prostori za najam

poslovni prostori za najam | foto: Državne nekretnine

Prostori u Karlovcu su oglašeni po početnoj cijeni od 88,93 eura i 89,89 eura te su kvadraturama manji. U Bjelovaru su za najam ponuđena tri poslovna prostora od kojih se dva nalaze u Ulici Ivana Gundulića.

Ponude za zakup dostavljaju se na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, 10000 Zagreb, do podneva 27. listopada 2023. Prostori se daju u zakup u viđenom stanju te se prethodno mogu pogledati između 16. i 20. listopada 2023. prema rasporedu objavljenom na internet stranicama Državnih nekretnina.

Pogledajte ovdje kako je završio prethodni natječaj za najam poslovnih prostora u državnom vlasništvu.

Copy link
Powered by Social Snap