Pretraga

Novi Tehnološki park dobio uporabnu dozvolu, niski start za useljenje

A- A+

Ishođena je uporabna dozvola za centralnu zgradu Tehnološkog parka Split – Dračevac. U objekt se trenutno postavlja novi namještaj i multimedijska oprema. Planirano je da zakupci 22 poslovna prostora i korisnici co-working zone usele u centralnu zgradu u travnju. Izgradnja Tehnološkog parka koštala je 16,6 milijuna eura, a sufinancirala se iz EU-ovog fonda za regionalni razvoj.

Tehnološki park Split - Dračevac

Tehnološki park Split – Dračevac | Foto: Grad Split

Splitski poduzetnici konačno će moći unajmiti moderne poslovne prostore. Tehnološki park Split – Dračevac dobio je uporabnu dozvolu. Predviđeno je da bi prvi zakupci prostora u centralnu zgradu trebali ‘useliti’ u travnju, nakon što se novoizgrađeni objekt opremi namještajem i multimedijskom opremom, što će ga učiniti spremnim za korištenje.

Centralni dio zgrade Tehnološkog parka prostire se na 16,8 tisuća četvornih metara. U njoj je smješteno osam kompletno uređenih i namještenih ureda za najam i 14 ureda inkubacije. Sastoje se od pripadajućih čajnih kuhinja, četiri konferencijske dvorane, co-working zona i tri laboratorija za visoke tehnologije. Još su tu i menza s kuhinjom, dva caffe bara, prostor za čuvanje djece te fitness i rekreacijska zona, priopćili su iz Grada Splita.

Izdvojeni članak

Tehnološki park Split pred useljenjem, traže se zakupci i korisnici co-working zone

Projektiranjem Tehnološkog parka, revitalizirana je poslovna zona Dračevac. Nositelj ovog projekta je Grad, a ugovorena vrijednost radova je 16.602.910,61 eura. Projekt se s 63 posto sufinancira bespovratnim sredstvima EU-a iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020’. Izvođač radova je građevinska tvrtka Strabag d.o.o.

Započela je kompletna rekonstrukcija žnjanskog platoa u Splitu vrijedna 45,5 milijuna eura. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap