Pretraga

Tehnološki park Split pred useljenjem, traže se zakupci i korisnici co-working zone

A- A+

Uoči završetka izgradnje, Grad Split i Razvojna agencija Split – RaST uputili su neobvezujući javni poziv za iskaz interesa za korištenje usluga i zakup poslovnih prostora u centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split, najvećeg ICT Huba u Hrvatskoj. Cilj poziva je, navode na službenoj stranici Grada Splita, prikupiti informacije o broju zainteresiranih poduzetnika te njihovim potrebama za korištenje usluga Tehnološkog parka Split.

Tehnološki park Split nalazi se u gradskom kotaru Mejaši, u predjelu Dračevac, na samom ulazu u grad Split. Osmišljena kao središnji dio cijelog kompleksa, zgrada Tehnološkog parka Split predstavlja prvu fazu revitalizacije zone Dračevac. Riječ je o investiciji vrijednoj 21,8 milijuna eura, od čega je 13,9 milijuna eura sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Izdvojeni članak

Split gradi 8 komunalnih centara: Pod zemljom garaže, a na krovovima sportska igrališta

Procjena interesa

Dovršetak izgradnje zgrade planiran je do kraja 2023. godine, nakon čega slijedi period opremanja, namještanja i uređenja objekta. Useljenje prvih stanara očekuje se u drugom kvartalu 2024. godine. Aktualnim javnim pozivom Grad Split nastoji prikupiti informacije o interesu za najam prostora.

Na temelju prikupljenih podataka te analize potreba, provest će se obvezujući javni poziv koji će uključivati formalne i kvalitativne kriterije za odabir korisnika usluga te zakupaca poslovnih prostora u Tehnološkom parku Split. Javni poziv će se provesti kada zgrada bude spreman za useljenje.

Izdvojeni članak

Otvorena zgrada Coworking Pula, projektirao ju Bruno Juričić, a sagradila tvrtka Lavčević

Treba istaknuti kako će zgrada Tehnološkog parka Split imati i co-working zonu. Osmišljena je kao otvoreni prostor s 50 radnih jedinica, ukupne površine 480 kvadrata, s pripadajućom kuhinjom, salom za sastanke, prostorijama za održavanje konferencijskih poziva te društvenim prostorom sa zonom za opuštanje. Cijene korištenja co-working zone bit će određene zasebnim cjenikom.

22 ureda za male i srednje poduzetnike

U centralnoj zgradi Tehnološkog parka Split pružat će se usluge MSP-ovima koji posluju kraće od tri godine. Prostor inkubacije sastoji se od 14 inkubacijskih ureda prosječne veličine 45 m2, s pripadajućom kuhinjom i salom za sastanke. Uredi će se davati u zakup po povoljnim uvjetima, sve u svrhu stvaranja povoljnog okruženja za rast novih poduzeća i prevladavanje izazova prvih faza poslovanja.

Izdvojeni članak

Prodaje se Spaladium Arena u Splitu, tržišna cijena 56,6 milijuna eura

Procijenjena naknada za korištenje ovih uredskih prostora je 12,70 eura po kvadratu uvećana za 3 eura po kvadratu za zajedničke troškove zgrade. Poduzetnici u inkubacijskim uredima mogu ostvariti de ‘minimis’ potporu Grada Splita u vrijednosti do 50% iznosa naknade za korištenje uredskih prostora.

Za MPS-ove koji nisu u fazi inkubacije, odnosno one starije od tri godine, predviđeno je 6 jednoetažnih ureda prosječne veličine 100 kvadrata, te 2 dvoetažna ureda prosječne veličine 250 kvadrata. Poduzetnici će na raspolaganju imati i tri laboratorija za visoke tehnologije te zajedničke kuhinje na svakom katu. Procijenjena naknada za korištenje ovih uredskih prostora je 12,70 eura za kvadrat uvećana za 3 eura za kvadrat za zajedničke troškove zgrade.

Pogledajte ovdje kako se gradio Tehnološki prak Split.

Copy link
Powered by Social Snap