Pretraga

Otvorena zgrada Coworking Pula, projektirao ju Bruno Juričić, a sagradila tvrtka Lavčević

A- A+

Završena je izgradnja poduzetničkog centra Coworking Pula, a zgrada je svečano otvorena postepenim osvjetljavanjem katova te inovativne fasade novosagrađenog suvremenog zdanja, koje će u budućnosti biti na raspolaganju poduzetnicima i slobodnim profesionalcima s područja Istarske županije. Prostire se na površini od 1.500 kvadrata, a u izgradnju je uloženo 3,6 mlijuna eura.

Coworking Pula | foto: Grad Pula

Coworking Pula | foto: Grad Pula

Moderan poduzetnički centar Coworking Pula prostire se na četiri etaže površine 1.514 kvadrata, a nalazi se na uglu Marulićeve ulice i Ulice Kačića Miošića u Puli. Izgradnja je započela krajem travnja 2022. godine., a sada se zgrada konačno u potpunosti uklopila u okruženje. Osnovni preduvjet za izgradnju Poduzetničkog centra bio je pronalazak adekvatne lokacije koji je ostvaren nakon što je Vlada RH darovala Gradu Puli napuštenu zgradu ‘Mehanike’.

Projekt Coworking Pula prepoznat je svojevremeno kao strateški projekt Strategije razvoja Urbanog područja Pula, u provedbi je u sklopu ITU mehanizma za UP Pula te se u suradnji Istarske razvojne agencije  – IDA d.o.o.  kao nositelja te Grada Pule kao partnera provodi od studenoga 2020. godine. Operativna spremnosti za korisnike planirana je do kraja 2023. godine.

Izdvojeni članak

Za sanaciju lukobrana i rekonstrukciju rive Pula ima 2 projekta ukupne vrijednosti 32 milijuna eura

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.639.421 eura, pri čemu je 2.441.220 eura osigurano bespovratno kroz sufinancira Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 893.069 eura osigurao je Grad Pula, 305.131 eura Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Zagrada je površine 1.500 kvadrata, te predstavlja suvremen i multifunkcionalan prostor dostatan za djelovanje stotinjak poduzetnika. Arhitekturu potpisuje poznati arhitekt Bruno Juričić, izvođač radova bila je tvrtka Lavčević.

– O projektu je rečeno već puno, a treba još jednom naglasiti da će više od stotinjak poduzetnika ovdje, na 1.500 četvornih metara naći svoje mjesto za rad i umrežavanje te obrazovne programe, na više razina. Ovaj urbani multifunkcionalni prostor postat će središte zbivanja za razne poslovne potrebe, rekao je direktor Istarske razvoje agencije, Boris Sabatti naglasivši kako nakon svečanog otvorenja slijedi probni rad centra, te kako će uskoro na službenoj web stranici centra biti objavljeni svi paketi pogodnosti za buduće korisnike, kao i cjenici te načini prijave za korištenje prostora u centru.

Kako je izgradnja Coworking Pula započela pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap