Pretraga

Proveden još jedan natječaj Državnih nekretnina: Velika navala na poslovni prostor kraj Peristila

A- A+

Državni poslovni prostor u centru Splita privukao je zanimanje čak 30 potencijalnih zakupnika, pri čemu je postignut iznos zakupnine koji je sedam puta veći od početnog. Rezultat je to natječaja koji su objavile Državne nekretnine, a na koji je stiglo ukupno 87 ponuda za zakup.

SPLIT_Kresimirova-8_web

Kresimirova 8, Split | foto: Državne nekretnine

Državne nekretnine su sredinom ožujka u zakup ponudile 25 poslovnih prostora u 5 gradova. Od 25 ponuđenih prostora, zanimanje je pokazano za njih 80 posto i predviđeno je sklapanje 20 ugovora o zakupu. Najviše ponuda, njih 30, pristiglo je za poslovni prostor u Krešimirovoj 8 u Splitu, nadomak Peristila. Radi se o državnom prostoru od 23 kvadratna metra koji se nalazi na putu do središnjeg trga Dioklecijanove palače.

Na natječaju su sudjelovali gotovo svi potencijalni zakupnici koji su prethodno došli pogledati ovaj splitski poslovni prostor. Prema prvim preliminarnim rezultatima, iznos zakupnine od 161 eura/m2 postignut javnim natječajem je sedam puta veći od početnog iznosa.

Izdvojeni članak

Raspisan još jedan javni natječaj: Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora

Od 18 poslovnih prostora koji su ponuđeni u zakup u Zagrebu, u konkurenciji osam ponuditelja našla su se dva poslovna prostora. Jedan je u prvoj gradskoj zoni, u Gundulićevoj ulici 11 i veličine je 80 četvornih metara, te ima najbolji ponuđeni iznos zakupa od 36,8 eura/m2. U drugoj gradskoj zoni, odnosno Ilici 87, prostor je veličine 100 četvornih metara, a za njega je na natječaju postignuta zakupnina od 11,2 eura/m2.

Treći prostor sa sedam pristiglih ponuda je poslovni prostor nulte zone od 20-ak kvadratnih metara u Teslinoj 13. To je ujedno i drugi prostor po visini iznosa postignute zakupnine od 82 eura/m2. Za najmanji poslovni prostor od 12 četvornih metara, u Prolazu sestara Baković, pristigle su 4 ponude i postignut je iznos zakupnine od 24,4 eura/m2.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za zakup državnih poslovnih prostora u pet gradova: Najmanji ima samo 12 m2

Ponude su pristigle i za poslovni prostor oglašen u Puli, kao i za sva tri poslovna prostora oglašena u Rijeci, a postignuti iznosi mjesečnih zakupnina za riječke prostore neznatno su viši od početnih. Iz Državnih nekretnina poručuju ponuditeljima, koji su sudjelovali na natječaju e-mailom, da će biti obaviješteni o rezultatima. Službeni rezultati natječaja, kao i zapisnik s otvaranja ponuda bit će objavljeni i javno na mrežnim stranicama Državnih nekretnina do kraja sljedećeg tjedna.

Copy link
Powered by Social Snap