Pretraga

Najmanji poslovni prostor u Rijeci dobio najviše ponuda za zakup: Postignuta dupla cijena od početne

A- A+

Najmanji lokal na području Rijeke, površine svega 11 m2 dobio je najviše ponuda za zakup. Radi se o poslovnom prostoru u vlasništvu Republike Hrvatske koji su Državne nekretnine prvim natječajem u 2023. ponudile na području grada Rijeke. Ponude su stigle za 68% ponuđenih prostora.

Fiumara- Grad Rijeka

Fiumara- Grad Rijeka | foto: Državne nekretnine

Prema broju pristiglih ponuda, najveći interes na natječaju za zakup poslovnih prostora iskazan je u konkurenciji šest ponuditelja i to za površinom najmanji lokal od 11 kvadrata. Radi se o poslovnom prostoru u ulici Fiumara, uz staro korito Rječine, za koji je postignuta mjesečna zakupnina od 302 eura ili 27 eura po četvornom metru, što je dva puta više u odnosu na početnih 12 eura po četvornom metru.

Pet zaprimljenih ponuda za zakup dobio je stambeni prostor koji se nalazi na početku Zvonimirove ulice, ispred autobusnog stajališta Mlaka. Veličine je 15 četvornih metara, a naspram početnih 60 eura mjesečne zakupnine, na natječaju je postignuta zakupnina od 150 eura ili 10 eura po četvornom metru.

Kao treći po iskazanom interesu, u konkurenciji četiri ponuditelja, našao se poslovni prostor od 20 četvornih metara na Šetalištu XIII divizije 13A. Najveća ponuda iznosila je 111 eura mjesečno ili 5,5 eura po metru četvornom, dok je početna zakupnina iz javnog poziva iznosila 80 eura.

Izdvojeni članak

Raspisan prvi natječaj u 2023. godini: Država daje u zakup 16 prostora na riječkom području

Ponude za 68% ponuđenih prostora

Prema preliminarnim rezultatima s javnog otvaranja ponuda, zakupnici s riječkog područja dali su ponude za 68% ponuđenih prostora. Ukupno su pristigle 24 ponude, a za tri je već na otvaranju utvrđeno da nisu valjane s obzirom na izostanak numeriranja, uvezivanja i potvrde iz odgovarajućeg registra za obavljanje djelatnosti.

Državne nekretnine d.o.o. objavit će do kraja sljedećeg tjedna službene rezultate natječaja 1/23, kao i zapisnik s otvaranja ponuda. Uz javnu objavu, ponuditelji će i pojedinačno e-mailom biti obaviješteni o rezultatima. Na natječaju je u ponudi bilo 15 prostora u Rijeci i jedan u Novom Vinodolskom. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap